Winter People


Par Arjen sur 6 février 2014 · 2

Als we geboren worden zijn we allemaal voorbestemd om iets te worden. Sommigen van ons hebben het geluk om skiërs of snowboarders te worden.

Gedurende ons leven evolueren onze belangen op de berg. Van het volgen van onze ouders, racen, het park, backcountry, ontdekken, alpinisme…Skiën of snowboarden wordt dan een stuk van ons leven dat we onvermijdelijk delen met onze kinderen, kleinkinderen en vrienden. Skiën of snowboarden wordt wie we zijn. Het wordt onze cultuur.

Toekomst

Als een jong kind kan je zoveel doen in de toekomst . We kijken naar onze helden, racen met onze oudere broers en zussen en we dromen van de skiërs die we ooit zullen worden. We worden volwassen en verliezen een stukje van onze jeugdige onbevangenheid. Skiën gaat niet meer over wat voor soort skiër we zullen worden: het gaat om de skiër die we zijn die dag. Het is het typische dat geldt voor een jong volwassen rijder. Een onsterfelijk gevoel. Alles kan. Maar we kijken niet verder dan deze periode.

Skiën of snowboarden is voor sommigen echter een levensweg. We beseffen het genot nog niet genoeg wanneer we een high-five krijgen van onze maten na het uitrijden van een lijn of het sticks van een cliff. We hebben nog zoveel te skiën en te snowboarden in de toekomst. Dat genot wordt steeds echter naarmate we ouder worden.

Geniet van het skiën

We kunnen kijken naar de skiërs die de sport altijd gepushed hebben en nu families hebben en met hen aan het skiën zijn, zoals Wendy Fisher. Skiën delen met je kinderen is het equivalent van het maken van bochten voor jezelf op een poederdag. Het leven gaat door en die skiërs zijn de mensen die we eigenlijk allemaal stiekem willen zijn. Locals, veel afdalingen, leven voor het skiën. Je baan opzeggen en ervoor gaan. Ze hebben hun hele leven genoten van de bergen. Van de sneeuw. Ze zijn winter people.

Commentaires


 • CPet
  Advanced
  CPet op 7 février 2014 · 09:16
  Wat een heerlijk filmpje. Eindelijk eens iets anders dan eindeloze rips en jumps. Heerlijk om te zien dat een hobby cq sport voor veel mensen en kids zoveel plezier kan brengen.
  Let the snow come!
 • P@bz
  Advanced
  P@bz op 7 février 2014 · 14:29
  Kan niet wachten om mijn dochter hetzelfde bij te gaan brengen 😃. Kom zelf ook uit een winterfamilie, maar mijn vrouw totaal niet. Gelukkig vindt ze het wel heel erg leuk 😉.
  Work hard, play harder

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro