Geen wedstrijd, wel poeder


Par GerkeDeekens sur 6 mars 2014 · 2

Op weg naar de Poederbaas freeride competition. Nadat we vrijdag met de zon op ons gezicht de facecheck deden sloeg het weer compleet om en stonden we zaterdag op de eerste wedstrijddag in de wolken en flinke wind. Het leek erop dat het misschien wel open zou trekken, maar de wind nam toe en het zicht nam af. De wedstrijd werd gecanceld. Balen.

De wedstrijd werd verschoven naar zondag, maar ook op deze ochtend hadden de weergoden het ons niet gegund. Nog een keer balen. Geen wedstrijd. Moeilijk maar goed besloten van de organisatie.

Toch een onwijs goed weekend gehad

Allereerst een hele dikke duim omhoog voor de organisatie. De dames en heren van Poederbaas hebben een geweldig event neergezet. Professioneel en met een relaxte sfeer. We kregen van de organisatie een liftpas voor zondag, dus we gingen maar omhoog om te kijken hoe het boven was. Net voor de middag trok het wat lager op de berg toch een beetje open. En tijdens zo'n weekend sta je dan al snel met een groepje fanatieke freeriders in het terrein. Mooie middag met veel gekkigheid tussen de bomen.

Zondag
Zondag

En toen werd het maandag

We schoven de gordijnen open en zagen nog steeds een laaghangend wolkendek, maar een snelle blik op de webcam wees ons op zon boven de wolken, heel snel de spullen pakken en naar de lift dus. Boven lag een mooi laagje vers op ons te wachten wat door de wind van de laatste dagen op veel plekken het dubbele was. Daarbij komt dat Goldeck een gebied is waar ‘nog' niet veel freeriders onderweg zijn en dat vanuit de lift met een kleine wandeling super mooie hellingen te bereiken zijn.

aan de wandel
aan de wandel
Sunshine cruising
Sunshine cruising

Samengevat: jammer dat de wedstrijd niet doorging, maar wel een onwijs mooi weekend met veel leuke mensen, goede organisatie, mooie feestjes en als kers op de taart twee dagen poeder rijden.

Commentaires


  • FlorisvRijn
    Beginner
    FlorisvRijn op 6 mars 2014 · 13:02
    Erg leuk verhaal en foto's
  • Ghini
    Advanced
    Ghini op 6 mars 2014 · 18:06
    Lekkere platen!

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

  • Prévisions complètes sur 14 jours
  • Raideur de pente et exposition du terrain
  • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro