Freeride Film Festival: de laatste 61 kaarten


Par meteomorris sur 21 août 2014 · 65

Let op: klik hier voor alle info over het Freeride Film Festival 2018 op 2 november in Amsterdam! Het artikel hieronder is er een van een 2014. We zien je op 30 oktober in Tuschinski!

Update 29 oktober

De laatste 100 kaarten voor het Freeride Film Festival zijn vandaag in de verkoop gegaan. Kaarten voor het FFF zijn hier weer te koop! Let op: we werken niet met vaste plekken. Als je maar een kaartje hebt. Op = Op

---------------------

Is iedereen al klaar om langzaam uit de zomermodus te komen? Je kunt in ieder geval de volgende datum met een dikke rode stift omcirkelen in je agenda. Want op vrijdag 7 november is het weer zover. Dan is het tijd voor alweer het zesde Freeride Film Festival. En we beloven jullie: het wordt beter dan ooit.

Tuschinski, Amsterdam

Net als vorig jaar nemen we in november Tuschinski in Amsterdam over. We hebben van jullie veel goede feedback ontvangen: goede sfeer, geweldige uitstraling en ook nog eens de mogelijkheid om in de mooiste bioscoop van Nederland naar de beste freeride films te kijken. De moeite waard om nog even terug te kijken dus!

Maar goed, nou willen jullie natuurlijk weten: wat gaan we zien? We zijn momenteel bezig met alle films, maar we kunnen natuurlijk alvast een tipje van de sluier oplichten. Days Of My Youth, de nieuwe productie waar Matchstick Productions in samenwerking met Red Bull twee jaar aan gewerkt heeft, is sowieso te zien. Dit is dé film van het seizoen 2014/2015!

Verder vinden we het supergaaf om te kunnen bevestigen dat 'Drawing Lines', met rijder uit de Lage Landen Tim van Rossum, op het witte doek van Tuschinski te zien zal zijn!

Ook de Franse cultfilm met droge humor en geniale actie van monsieur Seb Montaz kunnen we inmiddels aan de lijst met films toevoegen.

Few Words

Few Words is de documentaire/biografie die gemaakt is over Candide Thovex, levende legende en nog altijd een van de beste skiërs ter wereld. Van Candide z'n jeugd in La Clusaz, z'n vreselijke blessure en het winnen van de Freeride World Tour. Dit is een geweldige docu over een intrigerende skiër.

The Crash Reel

Vijftien jaar van concurrentie en vriendschap tussen Shaun White en Kevin Pearce, de twee beste snowboarders van dat moment. Ze pushen elkaar naar een absurd hoog niveau, tot het moment dat Kevin crashed in de halfpipe van Park City. Wat volgt is een indrukwekkende tocht naar herstel van zwaar hersenletsel. Een must-see docu.

Verder zijn we behoorlijk stoked dat we een complete Japanzaal aan het programma hebben kunnen toevoegen. In deze zaal zal een compilatie van zes Japanse snowboardfilms te zien zijn, waaronder onderstaande Car Danchi 8.

Pretty Faces

'If I had balls, they would be bigger than yours'. Dat is wel een aardige samenvatting van Pretty Faces, door vele media al omschreven als dé freeride film van het jaar met alleen maar dames erin. Lynsey Dyer, Elyse Saugstad en nog vele andere chicks laten zien dat ze keihard kunnen rippen. GirlPowder op z'n best!

Mission Steeps

Vorig jaar hadden we Mission Antartica, dit jaar hebben we Mission Steeps. Een film waarin Xavier de Le Rue en Samuel Anthamatten de grenzen van het big mountain freeriden weer wat verder leggen. Ongelooflijke en vooral ook scherpe beelden van grote wanden, ijzige couloirs en onherbergzame alpine omgevingen. Ongelooflijke mooie beelden ook van Andreas Fransson die als gast optreedt in deze film. Een hommage daarmee ook aan deze aardige en zachte jongen die de grenzen opzocht en die uiteindelijk vond in het zuiden van Chili.

Afterglow

Afterglow is een film zoals je deze nog nooit gezien hebt. Feitelijk heeft Philips z'n Ambilight technologie naar de bergen gebracht. Chris Benchetler, Pep Fujas, Eric Hjorleifson en Daron Rahlves zijn uitgerust met speciale Ambilight pakken, de bergen werden door Sweetgrass op een waanzinnige manier uitgelicht en de sneeuw was diep. Heel diep.

Almost Ablaze

De nieuw productie van Teton Gravity Research. Je ziet dus zowel alle blockbusters als de echte pure grassroots films op het FFF!

Het blijft dit jaar niet bij het 'kijken' alleen. We willen het 'festival-idee' nog wat meer omarmen. Dat betekent concreet dat je een keuze zal kunnen maken uit een viertal clinics/workshops/lezingen op het gebied van weer, lawineveiligheid, EHBO en het maken van je eigen freeride film in de sneeuw. En we zijn bezig met een hele dikke afterparty! En dat allemaal met één ticket, voor een prijs waarvoor je in de winter niet eens een uurtje indoor kan skiën in Zoetermeer!

Programma en prijs

Over het programma kunnen we nog niet teveel los laten, maar ga uit van het volgende. Méér films (minimaal tien stuks), clinics en een dikke afterparty. Wil je alles meemaken, dan ben je van 16:00 tot 4:00 onder de pannen. Een ticket voor het Freeride Film Festival hebben we dankzij onze partners The North Face, CMH Heliski, Bever, K2 ski's/snowboards en Powderguides onder de twintig euro weten te houden en kost € 19,50. Voor die prijs kan je deelnemen aan clinics, de beste freeride films zien en krijg je toegang tot de afterparty in een dikke Amsterdamse club. Van 16.00 tot 18.00 vinden de clinics plaats, waaruit je er één kan kiezen. Van 18.00 tot grofweg middernacht de films en daarna nog een gezellig feestje bij Calf & Bloom aan de Singel (op slechts drie minuten lopen van Tuschinski)!

Updates en tickets

Uiteraard houden we je op de hoogte wanneer er nieuwe films vastgelegd zijn, wat de exacte inhoud van de clinics gaat worden, waar de afterparty precies gaat plaatsvinden, etcetc. Maar we zijn zo stoked dat we het dus eigenlijk nu al, midden zomer, met jullie wilden delen. Het belooft in ieder geval een avond te worden die je als freerider niet mag missen! Tickets zijn al te koop en kan je hier op de website van Pathé kopen! Het maakt niet uit welke plek je kiest, aangezien iedereen vrij is om te gaan zitten waar hij/zij wil. De laatste jaren al weken van te voren glashard uitverkocht dus OP=OP.

Let op: klik hier voor alle info over het Freeride Film Festival 2015 op 30 oktober in Amsterdam! Het artikel hieronder is er een van een 2014. We zien je op 30 oktober in Tuschinski!


Commentaires


 • Haagje
  Beginner
  Haagje op 21 août 2014 · 09:56
  Ik ben er zeker weer bij!!
 • Roelaano
  Advanced
  Roelaano op 21 août 2014 · 10:56
  Midden in de zomer ?!?!? Over 1,5 maand moet er alweer poeder worden gereden in Hintertux 😉
 • MTV
  Beginner
  MTV op 21 août 2014 · 10:58
  Volgens Pathé gaat het om een "meezing bios". Welke liedjes gaan we doen?
 • Arjen
  Advanced
  Arjen op 21 août 2014 · 11:05
  @MTV Ja, dat zag ik ook staan 😃 Ik denk dat het voornamelijk poedergerelateerde nummers zullen zijn 😉.


  Maar is ergens een foutje dat wordt aangepast.
  One day, they'll invent synthetic powder, ban all kinds of work and give you a free liftpass...
 • Allart
  Beginner
  Allart op 21 août 2014 · 11:50
  Als een malle die kaarten gekocht, vorig jaar gemist! 😞
  Ben erbij dus 😀
  Het is pas gevaarlijk als het misgaat... ;-)
 • AvdL
  Beginner
  AvdL op 21 août 2014 · 12:24
  Like! Ik ben erbij!
  It's all about the turns duuuuuude!
 • evan
  Advanced
  evan op 21 août 2014 · 12:25
  Dat wordt geheid meezingen met Après-Ski Party Vol.20 en een afterparty in het Cooldown Café.
 • Steef
  Advanced
  Steef op 21 août 2014 · 12:48
  Gezellig..😃. Uit zelfbescherming hou ik de zaterdag erna maar vrij...
  Every turn is a sign of weakness
 • AvdL
  Beginner
  AvdL op 21 août 2014 · 15:28
  Ohja, wie kan er nog iets zinnigs zeggen qua parkeren/ov? Wat is slimmer? Eventueel waar parkeren?
  It's all about the turns duuuuuude!
 • Arjen
  Advanced
  Arjen op 21 août 2014 · 15:44
  @AvdL Het is hartje Amsterdam, dus OV is absoluut de slimste optie. Tuschinski ligt op loopafstand van het centraal station. Mocht je toch met de auto willen, dan is garage de Geelvink de dichstbijzijnde, maar ook Waterlooplein en de Stopera liggen niet ver weg.
  One day, they'll invent synthetic powder, ban all kinds of work and give you a free liftpass...
 • koen_djfistel
  Advanced
  koen_djfistel op 21 août 2014 · 15:59
  gevaarlijk, tis dan "verlengd" weekend ... 😃
  sbs roelz
 • rollie
  Beginner
  rollie op 21 août 2014 · 16:28
  hahahaha ticket 'meezing bios' 😀 😀
  "I don't think I have the proper amount of tail rocker to execute this jump!"
 • yannickdb
  Advanced
  yannickdb op 21 août 2014 · 17:23
  Ha, ik ben er ook weer bij. Niets beter dan wat skifilms kijken en wakker worden met een kater in een Amsterdams hotelletje... 😉
  Thanx for the support! Mountain Hardwear / Black Diamond / Julbo www.itsaplayground.com
 • Mitchel.
  Expert
  Mitchel. op 21 août 2014 · 21:51
  IN THA POCKET!!!
  Skiing is Freedom!
 • MarkieMark
  Beginner
  MarkieMark op 21 août 2014 · 22:25
  Yes, stond al in de agenda, nu ook het ticket 😀
  Een dag niet geskied is een dag niet geleefd
 • Marcel_Dijkgraaf
  Beginner
  Marcel_Dijkgraaf op 22 août 2014 · 12:10
  Kaartjes op zak en...... ik heb hele mooie stoelen gereserveerd voor de meezing avond 😀
 • Martijn1980
  Beginner
  Martijn1980 op 22 août 2014 · 15:02
  Cool, ben er zeker weer bij!
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 22 août 2014 · 15:28
  Tjonge jonge... jullie hebben er zin in. Het gaat weer hard met de tickets.
  May the powder be with you.
 • TimV
  Advanced
  TimV op 23 août 2014 · 00:49
  done!!! @yannickdb , 2 dagen verlof opnemen dan? 😀
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 23 août 2014 · 09:38
  @TimV @yannickdb zou ik zeker doen met het oog op de afterparty 😉
  May the powder be with you.
 • Allart
  Beginner
  Allart op 23 août 2014 · 13:26
  Niet echt handig dat je 1 ticket krijgt voor al je kaarten alleen... 😞
  Zeker om woekerhandel te voorkomen bij zo'n gewild event 😀
  Het is pas gevaarlijk als het misgaat... ;-)
 • skiester
  Advanced
  skiester op 24 août 2014 · 13:50
  Ja hoor ook hier weer in da pocket. Zijn er weer dress codes???
  Als je alles onder controle hebt ga je niet hard genoeg!
 • RP
  Advanced
  RP op 24 août 2014 · 15:44
  Count me in!
  Explore the Outdoor!
 • TimV
  Advanced
  TimV op 24 août 2014 · 16:03
  @meteomorris , is reeds gebeurd, tenzij het natuurlijk bakken zou dumpen in de alpen.. 😉
 • Bobvaniterson
  Advanced
  Bobvaniterson op 24 août 2014 · 21:14
  zin in! vorig jaar was top!!!
  Waarom ligt de noordzee niet aan de alpen, waarom liggen de alpen niet aan de noordzee?
 • Ghini
  Advanced
  Ghini op 25 août 2014 · 21:42
  Aanwezig en heel veel zin in!
 • Luukie25
  Advanced
  Luukie25 op 26 août 2014 · 07:44
  @Arjen Wordt de 16+ -norm streng aangehouden bij binnenkomst? Op de afterparty natuurlijk na dan! Dan ben ik zeker aanwezig.
 • Haagje
  Beginner
  Haagje op 26 août 2014 · 17:05
  Tickets weer in de pocket
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 26 août 2014 · 17:31
  @Luukie25, hoe oud ben je?
  May the powder be with you.


Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro