Liz Daley overleden


Par meteomorris sur 1 octobre 2014 · 7

Gisteravond bereikte ons het tragische bericht dat niet alleen Andreas Fransson en JP Auclair in een lawine in Patagonia zijn overleden, maar dat ook splitboardster Liz Daley in Patagonia is overleden nadat ze in een lawine terecht is gekomen. Het ongeluk gebeurde nabij El Chaltén, Argentinië. Ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de plek waar Fransson en JP Auclair werden gegrepen door een lawine.

Volgens Opi Santa Cruz, een lokale nieuwsdienst maakt Daley onderdeel uit van een groep die bezig was met de afdaling van de Cerro Vespignani, een ruim 2100 meter hoge berg in de buurt van Mount Fitzroy. Naast Daley maakten ook skier Drew Tabke, snowboarder Chris Coulter, skier Kent McBride, fotograaf Chris Figenshau en filmer Nick Kalisz onderdeel uit van de groep. Zij zijn ongedeerd terug gekomen.

Het najaar (lente in Patagonia) is een moment in het jaar dat veel professionele skiers en snowboarders naar Patagonia trekken. De winter loopt daar dan op zijn einde en het is het ideale moment om foto's te maken, te filmen en in shape te geraken of te blijven voor de winter in het noordelijkhalfrond. In deze periode van het jaar wordt het weer ook wat beter in Patagonia. Een deel van de wereld dat bekend staat om zijn snel wisselende weersomstandigheden.

Splitboardster Liz Daley

De Amerikaanse Liz Daley (29) was een echte snowboard-mountaineer. Naast snowboardster, was ze een goefend klimster en had ze haar berggids diploma op zak. Oorsponkelijk geboren en getogen in State Washington, woonde ze inmiddels al jaren in Chamonix.

Liz was niet zozeer bekend bij het 'grote publiek', maar was zeer actief in de wereld van het splitboarden. Haar stoke, enthousiasme, energie en fantastische avonturen zullen enorm gemist worden.

Wij wensen familie en vrienden van Liz alle sterkte toe bij dit vreselijke verlies.

Commentaires


 • Niels
  Advanced
  Niels op 1 octobre 2014 · 10:12
  RIP
 • PK
  Beginner
  PK op 1 octobre 2014 · 10:54
  Sad
  RIP
  Let it snow, let it snow, let it snow
 • mauricee
  Beginner
  mauricee op 1 octobre 2014 · 11:05
  blijkbaar zijn de condities in Chili toch wel erg gevaarlijk momenteel…

  RIP
  Because powder happiness is better when shared
 • Ghini
  Advanced
  Ghini op 1 octobre 2014 · 11:17
  RIP
  Bedankt Liz voor het delen van al je avonturen met een enorme lading stoke en positieve energie via de vele Trip Reports die je poste in de TGR Forums.
 • JustFrank
  Advanced
  JustFrank op 1 octobre 2014 · 13:39
  A sad sad day, 3 icons gone. RIP
  Life is Good! Enjoy the Ride!
 • 3zel
  Advanced
  3zel op 1 octobre 2014 · 22:34
  Rust zacht, en trek mooie lijnen daarboven...
  knowledge is powder
 • Yves
  Advanced
  Yves op 2 octobre 2014 · 12:52
  RIP

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro