Sneak Preview: TNF ABS


Par Arjen sur 17 novembre 2014 · 3

Net op het moment dat je denkt dat je weinig nieuws meer kan schrijven over lawine airbags, komt The North Face samen met ABS met een nieuwe variant op de lawine airbag. Tenminste, het is een sneak peak, want het product komt pas winter 15/16 op de markt en is behoorlijk specifiek.

Wat is het het?

Feitelijk is het een los airbagsysteem dat op iedere rugzak te gebruiken is. Een beetje gebaseerd op de P.A.S. en R.A.S. systemen van Mammut, maar met dat verschil dat het systeem echt op iedere rugzak past. Doelgroep van deze ABS is dan ook niet de hardcore skiër en snowboarder, maar sportieve rijders die af en toe buiten de piste skiën of snowboarden en daarnaast ook nog behoorlijk wat andere sporten doen, waarvoor je ook een goede pack nodig hebt. Aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat deze 'add-on' ook voor gidsen en helibedrijven een interssant product is om hun klanten gemakkelijk met een ABS uit te rusten.

Hoe werkt het?

Deze versie van ABS werkt eigenlijk gewoon als een normale ABS. Je stapt in een soort harnas met beenlussen en banden die over je schouders heen gaan. De twee ballonnen maak je aan de zijkant van je rugzak vast. De trigger maak je met klittenband vast aan de schouderband van je rugzak (kan natuurlijk zowel links als rechts).

Het is nog niet duidelijk wat deze ABS gaat kosten, maar het zal ongetwijfeld minder zijn dan een ABS Vario of een ABS partner rugzak.

Commentaires


 • Berber
  Expert
  Berber op 17 novembre 2014 · 12:37
  Klinkt goed!
 • Mitchel.
  Expert
  Mitchel. op 17 novembre 2014 · 17:29
  mooie ontwikkeling!
  Skiing is Freedom!
 • nero
  Expert
  nero op 19 novembre 2014 · 09:13
  Lijkt op het Ortovox M.A.S.S. systeem dan alleen met harnas....

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro