Seb Jam: een introductie


Par meteomorris sur 9 décembre 2014 · 0

In de aanloop naar het Freeride Film Festival dronk ik bij de Bagels and Beans in Amsterdam een espresso met Seb Jam. Binnen no time was er een klik en vertelde hij me zijn levensverhaal. Hoe hij als een Sudist (iemand die in het zuiden van Frankrijk woont) naar de Alpen trok om daar als Saisonnier aan de slag te gaan in Val Thorens. Mooie dagen, mooie momenten, maar meer uitdaging was gewenst. Hij pakte een kaart en vond zijn nieuwe bestemming: Verbier.

Want Seb heeft ambities. Hij wil een hele goede freerider worden en dan heeft hij al 1 ding mee. Net als Xavier komt hij uit het verre zuiden van Frankrijk. En daarnaast heeft hij een wil, wat ook altijd helpt als je een doel hebt. Seb is snowboarder en filmmaker.

In 1999 stond hij voor het eerst op een snowboard. In 2005 vertrok hij naar Val Thorens en sinds 2 winters draait hij mee in het Freeride World Tour Circuit. Zijn eerste seizoen was een succes, zijn tweede seizoen kwam hij zichzelf tegen. Want als je motto Go big or go home is en je bij je Big te vaak valt, dan ga je uiteindelijk zonder punten naar huis. Toch gaat hij het dit jaar opnieuw proberen. Iets meer strategie, iets minder big is zijn motto. We gaan het zien (en hem volgen).

Ondertussen gaat hij ons komende winter als filmmaker regelmatig voorzien van updates van powderalerts. Zo vaak als mogelijk gaat hij achter de alerts aan om ons jaloers te maken. En om je een idee te geven hoe dat er uit gaat zien alvast wat beelden van vorig jaar hierboven gepost. @Seb, succes!

(C)Sébastien Baritussio
(C)Sébastien Baritussio


Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

  • Prévisions complètes sur 14 jours
  • Raideur de pente et exposition du terrain
  • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro