Lawine eist 2e dodelijke slachtoffer van het seizoen


Par meteomorris sur 9 décembre 2014 · 4

Door het gebrek aan sneeuw bleef het lang stil, maar in de sneeuwrijke gebieden heeft maandag een lawine het leven gekost van een 57 jarige Fransoos die in het Simplon gebied in Zwitserland aan het touren was. Het lawinegevaar die dag was 2. De man, die onderweg was met 2 anderen. Op een helling van naar schatting 41 tot 45 graden werden ze gegrepen door een lawine. De 2 tourgenoten konden gered worden, voor de de 57 jarige man kwam de redding te laat. (meer info) Het is alweer het tweede dodelijke slachtoffer in de Zwitserse Alpen deze winter. Op 20 november werd een wandelaar door een lawine gegrepen waarna hij overleed aan de verwondingen van zijn val. Afgelopen week kwamen er ook al meldingen binnen van lawines op de grens tussen Frankrijk en Italie. Gelukkig vielen er hierbij geen slachtoffers.

Let op!

Hoewel het seizoen nog jong is en je graag je eerste meters wilt trekken is het toch weer oppassen geblazen. Niet alleen voor lawines, maar ook omdat het sneeuwdek op heel veel plaatsen nog erg dun is en je zo op een rots knalt. Check dagelijks je lokale lawinebericht op lawinedienst.nl en pas je plannen er op aan. Houd er daarnaast rekening mee dat met name in de noordalpen je heel erg snel op een rotsige ondergrond zit.

Commentaires


 • martijnmvf
  Advanced
  martijnmvf op 9 décembre 2014 · 20:26
  Ook hier op de mölltaler zijn gisteren redelijk veel lawines gezien. Dit door de vele triebschnee.
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 10 décembre 2014 · 09:58
  @martijnmvf, dank voor het melden!
  May the powder be with you.
 • Jespervz
  Beginner
  Jespervz op 10 décembre 2014 · 16:25
  aiaiai..
  Skileraar bruin Jelmer
 • JobLomans
  Expert
  JobLomans op 10 décembre 2014 · 22:48
  @meteomorris

  kan je me een goede website noemen waar ik de lawineberichten van Frankrijk in het Engels of Duits kan vinden, want een internet vertaling op een Frans lawinebericht los laten werkt ook niet echt.

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro