wePowder Season Kickoff 14-15


Par RP sur 16 décembre 2014 · 20

Aimee en ik zagen 12 december in eerste instantie met veel vertrouwen tegemoet: ‘men' voorspelde de ene ‘opfrisser' c.q. ‘minidump' na de andere: dat moest wel goed gaan komen! Naarmate de datum naderde verdwenen alle voorspellingen letterlijk als sneeuw voor de zon en zagen we de Kickoff met angst en beven tegemoet….zouden we zo met ruim 45 man op een ijzige Gipfel staan te klooien?

Obergurgl

Een paar dagen voor de start werd bekend dat we naar het Otztal zouden gaan en dan het zuidelijkste deel: Obergurgl en Hochgurgl dus! Direct Aimee een seintje gegeven en 10 minuten later had ze via Booking een van de laatste betaalbare kamers in Solden gevonden! Donderdagochtend stond Tonka met 9 paar poederbakken in de skikoffer netjes opgelijnd en na een prima reis met wel heel veel wind stonden we in Solden. Inchecken bij Frau Mina en daarna door naar Zwieselstein waar de hele bups zou verzamelen.

Na de ontvangst aldaar door Gijs-Jan en de rest van de crew, een schnitzel en een klein drankje werd de groepsindeling bekend gemaakt en afgesproken dat we de volgende ochtend om 8.45 bij de Festkoglbahn moesten staan.

Day 1

De volgende ochtend ging om 6.30 de wekker, lekker douchen, geweldig ontbijt en Tonka in naar Obergurgl. Na het uitdelen van de testski's staan we klaar om te vertrekken. Jelle wil eerst wat inskiën en na wat opwarmen op de piste (die overigens heel lekker was) begonnen we al wat doorsteekjes naast de piste te maken. Hier natuurlijk veel afgekrast maar tussen de lijnen nog wel wat vers te vinden. Hier valt al wel op dat de base eigenlijk best goed is en de sneeuw nog relatief vers…. zouden we dan toch nog poeder kunnen rijden?

Holy moly

We nemen de ene lift na de andere naar de top van Obergurgl en na wat traverseren komen we bij prachtige ongeschonden poedervelden aan, we glijden er zonder al te veel verwachting in maar de sneeuw blijkt nog heerlijk te zijn en de eerste echte poederbochten zijn een feit, holy moly! Zo krassen we de hele ochtend zo'n beetje alles af wat nog enigszins binnen het bereik van de liften te vinden is, de andere groepen doen daar lekker aan mee maar opvallend is dat we elkaar praktisch niet tegenkomen… en dus ook niet in de weg zitten…

Bootpack

Maar op een gegeven moment is dit natuurlijk ook over nadat de ´Dutch Grashoppers Alliance´ er doorheen is geweest, we moesten dus aan de bak om vers te gaan ´halen´. Middels een bootpack van zo´n 25 minuten komen we bij een pracht breed en niet al te steil couloir uit dat er nog prima bij blijkt te liggen. De instap is door de rotsen een beetje lastig maar daarna een prachtige brede Autobahn naar beneden. Eenmaal uit het couloir blijkt er een geweldig langgerekt en vooral maagdelijk poederveld te liggen. Grote lijnen trekkend naar beneden en bij de ski-out staan we elkaar ‘stom' grijnzend aan te kijken, is dit echt?

Dutch Grashoppers Alliance Gathering

We sluiten de dag weer met elkaar af in Zwieselstein waar iedereen in een restaurant bij elkaar komt. Iedereen, werkelijk iedereen loopt met een grote grijns op het gezicht rond en verbazing alom over de goede condities terwijl zo'n beetje heel West-Europa groen of natte cement is….Na een welverdiende maaltijd en een klein drankje nog even een recap met Jelle en de plannen voor de volgende dag bespreken: Hochgurgl it is en of we zondag een tour willen gaan maken want dan zal er in het gebied niet veel poeder meer te vinden zijn. We zijn hier allemaal voor en dat betekent voor een aantal in onze groep tourspullen gaan huren en Aimee en ik moeten nog vellen gaan regelen, mooi taakje voor de zaterdagmiddag.

Day 2

Om 8.45 staan we na het ochtendritueel weer klaar om de gondel in te stappen, ditmaal is Hochgurgl dus aan de beurt. Hier is duidelijk te zien dat er gisteren al wat groepen doorheen zijn geweest maar met wat bootpackjes hier en daar weet gids Jelle nog aardig wat vers te vinden….Na een heerlijke lunch waar we ook een aantal andere groepen tegenkomen besluiten we terug te gaan naar Obergurgl omdat hier toch wel iets meer te doen is. Ook hier weet Jelle links en rechts weer wat te vinden maar het is duidelijk dat we er meer voor moeten doen, ook komen we hier en daar wat sharks tegen. Na een fikse traverse en bootpack komen we bij een prachtig steil couloir uit waar we een voor een in afdalen. De sneeuw is hier hard en crusty maar toch ‘kicken' om te doen (steil is geil?) de ultieme beloning krijgen we in het veld onder het couloir: super poeder en er lijkt geen einde aan het veld te komen: wat een heerlijkheid!

Tandenstockli's en vellen

Na deze heerlijke dag hebben we zo'n beetje allemaal nog een taakje te doen: tourset regelen en in het geval van Aimee en ik: vellen! Na zo'n beetje het hele dal door te zijn geweest vinden we uiteindelijk in Langenfeld de juiste vellen: 190 x 110 en 190 x 130. Ze werden keurig buiten werktijd door een opgetrommelde medewerker op maat gesneden en Aimee en ik waren klaar voor de volgende dag. Op zondag wederom om 8.45 bij de lift en iedereen heeft wat kunnen regelen: tandenstokers met zo'n 85 onder de voet, toch wel wat anders als je 110 of meer gewend bent!

Second love?

Na wederom zo'n beetje alle liften naar de top van Obergurgl te hebben genomen komen we in een zijdal terecht waar de meesten van ons de vellen wat onwennig aanbrengen. Ikzelf heb twee jaar geleden een keer omhoog gelopen maar sindsdien alleen met poederalerts gegaan, dus verder geen noodzaak… Jelle is zeer behulpzaam en legt iedereen de basisprincipes goed uit en we beginnen omhoog te lopen. Na een tijdje kom je in een soort ritme terecht en dan is het heerlijk om de natuur en rust om je heen te ervaren. Hoe verder je weg loopt van het gebied, des te vrediger en mooier lijkt het te worden…prachtig!

Op een gegeven moment begint het iets steiler te worden en hier besluit Jelle de techniek van het ‘Spitzenkehren' uit te leggen en dit moeten we ook allemaal oefenen, daarna het naar beneden skiën met de vellen onder en dit geeft werkelijk hilarische taferelen! Nadat we de meegebrachte broodjes op de berg nuttigen lopen we nog zo'n 45 minuten verder en daarna de afdaling: geweldig! Om een uur of twee staan we weer in het dal en nemen we afscheid van elkaar, het was mooi geweest.

Aftermath

Wie had dit kunnen verwachten. Drie dagen heerlijke poeder gereden in een winter die maar niet los lijkt te gaan….. Drie dagen kunnen genieten van de prima organisatie van Epique en dan vooral in de vorm van Gijs-Jan. Drie dagen kunnen genieten van het mooie weer. Dankzij Jelle prachtige lijnen gereden en een second love gevonden in de vorm van het touren. Maar vooral: drie dagen kunnen genieten van de geweldige sfeer met alle WePowderaars! We hadden werkelijk een fantastische groep waar we ook vreselijk veel lol mee hebben gehad, hierbij wil ik Luc, Heico, Dirk, Klaas, Bas, Arjen, Aimee en Jelle bedanken voor deze mooie drie dagen!

Commentaires


 • Dirk77
  Beginner
  Dirk77 op 16 décembre 2014 · 13:00
  Het was zeker mooi! Leuk verhaal RP!
 • Haagje
  Beginner
  Haagje op 16 décembre 2014 · 13:13
  Lekker verhaal en beelden RP. En de sfeer was echt top in elke groep!
 • skiester
  Advanced
  skiester op 16 décembre 2014 · 13:20
  Zit nu op kantoor bij mijn nieuwe baan na te genieten!! Top!
  Als je alles onder controle hebt ga je niet hard genoeg!
 • CPet
  Advanced
  CPet op 16 décembre 2014 · 14:02
  Lijkt mij heerlijk.... Nog even wachten en dan is het gelukkig ook zo ver. Ziet er top uit en mooi verslag hoor.
  Let the snow come!
 • Haagje
  Beginner
  Haagje op 16 décembre 2014 · 15:57
  Die 360 was van Bas?
 • heiko
  Beginner
  heiko op 16 décembre 2014 · 16:20
  Waren paar mooie dagjes skiën RP! leuk verhaal om te lezen en erg leuk filmpje. Had graag zondag mee gegaan op de vellen, moeten we maar bewaren voor een andere keer!
 • Whistler
  Beginner
  Whistler op 16 décembre 2014 · 16:26
  Mooi verslag; goed om te lezen dat alles gegaan is zoals eerder gehoopt.
 • Vinnie
  Advanced
  Vinnie op 16 décembre 2014 · 17:02
  Lekker RP! goed werk daar😃
  Sharing Secrets, Sharing freedom!
 • RP
  Advanced
  RP op 16 décembre 2014 · 17:42
  @Haagje De sfeer was inderdaad bij iedereen top, leuk ook om de gezichten achter de namen te zien, zo zou jij beter 'Haag' kunnen heten.... en ja het 3tje was van Bas
  Explore the Outdoor!
 • Jeffrey2
  Advanced
  Jeffrey2 op 16 décembre 2014 · 17:47
  Het waren zeker geweldige dagen.
  Goed niveau skiën, goede sfeer, leuke mensen leren kennen en met Gijs-Jan een top gids gehad.
 • Haagje
  Beginner
  Haagje op 16 décembre 2014 · 17:54
  @RP Haagje klinkt wat vriendelijker. 😉
  Zelf niet geprobeerd zo'n 3?
 • evan
  Advanced
  evan op 16 décembre 2014 · 18:02
  Leuk man! Goed om te zien dat jullie nog meer dan acceptabele sneeuw hebben kunnen vinden.
 • philipc
  Advanced
  philipc op 16 décembre 2014 · 18:21
  Lekker! Volgend jaar hoop ik er weer bij te zijn..
 • Juulski
  Advanced
  Juulski op 16 décembre 2014 · 21:26
  Lekker hoor, ziet er goed uit! Hoop veel meer van dit soort verhalen te lezen deze winter!
 • koen_djfistel
  Advanced
  koen_djfistel op 16 décembre 2014 · 22:44
  had ik toch naar daar moeten komen 😃
  sbs roelz
 • MarkieMark
  Beginner
  MarkieMark op 16 décembre 2014 · 23:17
  Top verhaal RP. Het was inderdaad een super weekend. Iedereen bedankt!
  Een dag niet geskied is een dag niet geleefd
 • Mikey
  Beginner
  Mikey op 17 décembre 2014 · 07:17
  Mooi verhaal, heerlijke beelden, dit geeft hoop 😉
 • Aryen
  Advanced
  Aryen op 17 décembre 2014 · 07:35
  Mooi verhaal inderdaad. Lekker dat er toch wat sneeuw lag 😃
 • Berber
  Expert
  Berber op 17 décembre 2014 · 23:34
  Heerlijk !! Leuk verslag @RP
 • OscarV
  Advanced
  OscarV op 18 décembre 2014 · 21:58
  Het was top, onverwacht goede omstandigheden.
  Mooi verhaal @RP.
  You don't stop playing because you grow old, you grow old because you stop playing

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro