PA#13: Zuid en West


Par meteomorris sur 20 février 2015 · 6

PA12 bracht een mooi weekend en daaropvolgende dagen naar de Piemonte. En hoewel de poeder nog niet overal op is, dient #PA13 zich alweer aan.

Aftermath #PA12

Nog immer heerlijke reports op onze report timeline. Dank voor de frequentie en de kwaliteit waarmee julliereports delen. Ze geven in de regel een beter beeld dan de webcams die wel eens zo geplaatst zijn dat het beeld vertekend. Dus blijf ze delen!

Madesimo
Madesimo

Monte Rosa
Monte Rosa

San Domenico
San Domenico

Powder Alert #PA13: where to go?

Gister werd het een alert, vandaag vertel ik je waar je vanaf zondag in de poeder kunt staan. Het liefst diep en met mooie treeruns. Hoe was het ook alweer... Er is een storm Steffen die vanuit de Atlantische Oceaan een bres weet te slaan in de hogedrukgordel die de Alpen de afgelopen dagen domineerde. De stormtrack is noordwest, maar zoals wel vaker is de beginstage daarbij zuidwest (vanwege het inkomend front) en dat is nu niet anders. Het gaat op zaterdag dus knallen vanuit west en zuidwest, waarna daarna er een koufront volgt waarmee de Franse en met name Zwitserse Alpen in een sneeuwsandwich belanden. Dit koufront kan even snel doordrukken waarmee het gehele westelijke deel van de Alpen een flinke bak sneeuw krijgt. De onzekerheden zijn er nu grotendeels uit en nu kan ik je wel vertellen waar je moet zijn op zondag. De zaterdag zelf sneeuwt het nog volle bak en daarnaast is er veel verkeer onderweg, want iedereen wil om de een of andere reden het liefst voor 16.00 uur zijn hotel of appartement bereikt hebben om daarna om 18.00 uur aan tafel te zitten. Veel stress, veel gedoe. Vertrek dus zaterdag nadat de files zijn ontstaan en zorg dat je pas tegen 20.00 uur de Alpen in rijdt. De files zijn dan opgelost en je zoeft zo naar je plek van bestemming. Maar welke?

Wel, de meeste en diepste poeder ga je hier vinden:

Maar ook in deze regio's gaat het goed worden. Al een tijdje droog en dus kans dat je de onderlaag nog gaat voelen. Maar lokaal diep genoeg

 • westalpen centraal (Vooral de Isere en de vooralpen van de Savoie, meer naar het oosten minder sneeuw)

 • westalpen noord (Vooral in de stau van de Mt. Blanc, maar ook Saas Fee, Zermatt en de Simplon)

 • noordalpen west (Vooral de Gotthard gaat los, maar ook Nordbunden doet het goed)

 • en niet te vergeten.. Vorarlberg.

Tot en met zondag blijft het sneeuwen, daarna klaart het rap op. Maar daarna schakelen we naadloos over op #14. De maandag even warm en een hoge sneeuwgrens (in het zuiden droog en nog goede poeder tussen de bomen), maar vanaf dinsdag kun je richting de noordalpen. De exacte tips volgen maandag, maar je route is bekend. Zondag en maandag naar het zuiden. Daarna zoals het er nu uitziet weer naar het noorden.

Powder watch #14

Het is zeker dat de sneeuw gaat komen en ze lijkt naar beneden te donderen in 2 intense fases. De eerste start maandagavond en eindig in de loop van de dinsdag. Woensdag volgt dan de 2e fase met nog meer sneeuw. Er geldt daardoor een Powder watch voor de Franse Noordalpen en de rest van de Noordalpen, waarbij met name het noordwesten ervan langs krijgt. Het wordt een mooie week om te gaan roadtrippen. En als je het een beetje goed doet spreek je in een week Italiaans, Frans en Duits en scoor je iedere dag verse treeruns. Hoeveel mooier moet het nog worden in de Alpen?

So far so good. Zondagavond/maandagochtend een nieuwe update.

Stay stoked

Morris

Commentaires


 • Roodbaard
  Beginner
  Roodbaard op 20 février 2015 · 12:48
  Ben onderweg naar Vorarlberg....... Laat maar komen die "Dump" ride safe !
 • Skifreak
  Advanced
  Skifreak op 20 février 2015 · 14:37
  Volgnde wk Maandag tm donderdag zitten we met de family in Mellau/Damuls. Ik zoek nog een poederbuddy( in bezit van 3 eenheid en kennis)voor het geval het daar "los " gaat...
 • Constant
  Beginner
  Constant op 21 février 2015 · 10:49
  Graag een metertje poedersneeuw over een week in Laax. Dank bij voorbaat! 😃
  Beginner , beginner en nog eens een beginner..................
 • mhilberts
  Beginner
  mhilberts op 21 février 2015 · 22:07
  Hier aan de Italiaanse kant van de berninapass sneeuwt het sinds 12 uur zaterdagmiddag . Ca. 25-30cm nu Het sneeuw nu flink door. Morgen aprica eens bekijken.
 • Karst
  Advanced
  Karst op 22 février 2015 · 14:38
  PA #14: we wachten in spanning af. zin in.
  Smile! Your ridin' pow!!!
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 22 février 2015 · 15:19
  @Karst.. update is ready
  May the powder be with you.

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro