Bedreigt onze zucht naar avontuur onze geliefde bergen?


Par Arjen sur 28 septembre 2016 · 0

We rijden in een weekend 2000 kilometer naar en van de bergen. We vliegen naar Japan, Innsbruck, Canada, Barcelona, Milaan en Oslo voor verse poeder. Ieder jaar weer kopen en huren we ski's die soms na een seizoen alweer op de schroothoop verdwijnen. We consumeren kortom veel van de schaarse goederen om ons heen in onze jacht naar poeder.

Stempel

Maar niet alleen in onze jacht naar poeder. Dagelijk verbruiken we vele van de schaarse fossiele grondstoffen, overbemesten we de landbouwgronden, veroorzaken we dierenleed en pompen we de lucht vol met CO2, methaan en fijnstoffen. Volgens bovenstaande documentaire laat dit gebruik een onmiskenbare stempel achter op de aarde die uiteindelijk ook onze passie voor poeder zou bedreigen.

Moeten we...

Dan maar stoppen met het jagen naar poeder? Of kunnen we beter alle vakantievluchten dermate belasten dat men het vliegtuig voortaan laat staan? Moeten we stoppen met het bijbouwen van liften en het uitbreiden van kunstsneeuwinstallaties? Moeten we wintersport extreem gaan belasten zodat het voor velen onbetaalbaar wordt en de rust in de bergen weer terugkeert? Moeten we.....

The Big Picture

Whistler Blackcomb heeft een serie van documentaires gelanceerd waarin ze vier fundamentele vragen adresseren. Vandaag deel 1:

  • P1: Conflicted Obsessions - Is our thirst for adventure threatening our environment?

Later deze week:

  • P2: Tech Trap - What if kids stopped playing outside?
  • P3: Pushing the boundaries - Is the pull of the backcountry pushing our limits?
  • P4: Survive or thrive - What's the future of ski resorts?

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

  • Prévisions complètes sur 14 jours
  • Raideur de pente et exposition du terrain
  • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro