Mutterberg hoog lopen


 • bartus
  Beginner
  bartus op 21 novembre 2016 · 12:31
  Hoi allen, vanaf morgen ben ik een weekje in Stubai. Ik heb het plan opgenomen een keer van de mutterberg naar het eerste Gamsgarten station of het dalstation van de Murmele bahn te lopen (trailrunnen). Weet iemand of de wandelpaden begaanbaar (minder dan knie diep) zijn en of vrijgegeven?

  Alvast bedankt voor de hulp
 • AvdL
  Beginner
  AvdL op 21 novembre 2016 · 15:02
  Vorige week daar geweest, en een jongen uit de groep heeft dat stuk vorige week nog omhoog getourd. Volgens hem was het sneeuwdek veel te dun om af te dalen, stijgen viel zelfs soms niet mee. Er is wel afgelopen weekend iets bij gevallen. Onder de Eisgratbahn was er ook niet veel sneeuw, te weinig om te touren en teveel om te lopen 😉 Maar sowieso minder als kniediep.
  It's all about the turns duuuuuude!
 • Powter
  Advanced
  Powter op 21 novembre 2016 · 19:54
  Geloof dat ik die jongen ben die hem getoerd heeft...
  Ik heb de skiroute (14) omhoog gelopen, met ski's dus, of dit trailrunnend te doen is betwijfeld ik. Er lag niet op alle plekken veel sneeuw maar met een klein pauze zakte mijn schoenen hier en daar redelijk weg op stukken waar al een pistebully overheen was gegaan.
  Maar als je kniediep acceptabel vindt om te trail runnen is de enige manier om het te weten het te proberen! Denk alleen dat er van running niet veel spraken zal wezen...
  Ik heb vanaf de dalstation de noordelijkeroute gedaan, afgelegen van alles, de andere optie loopt grofweg onder de lift door.
  Powter
 • bartus
  Beginner
  bartus op 21 novembre 2016 · 21:26
  Ik heb van Michael Stricker, berggids in Stubai nog een paar tips gekregen en een pfd kaartje. Later heb ik ook op de stubai site gevonden dat er winterwander wegen zijn https://www.stubaier-gletscher.com/aktivitaet/wanderungen/mutterbergal...

  Dus eigenlijk zou het moeten gaan denk ik. Ik ga het iig eens proberen.
 • kanski
  Elite
  kanski op 21 novembre 2016 · 22:08
  Winterwander wegen met sneeuwrackets waarschijnlijk! Maar op het moment is er een super föhn aan de gang dus het zou zomaar ineens kunnen dat je naar de Dresdner Hütte zou kunnen rennen!
  Never ski faster than your guardian Angel can fly!
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 21 novembre 2016 · 22:13
  En die föhn houdt aan tot en met donderdag.
  May the powder be with you.
 • bartus
  Beginner
  bartus op 21 novembre 2016 · 22:46
  Dat van de föhn had ik al gezien, gelukkig ben ik niet daar voor het freeriden maar voor piste training 😉
 • Mitchel.
  Expert
  Mitchel. op 21 novembre 2016 · 22:55
  naja... vandaag was Stubai dicht ... storm. Die föhn mag van mij ophouden!
  Skiing is Freedom!
 • Jasper-Westerveld
  Beginner
  Jasper-Westerveld op 22 novembre 2016 · 07:39
  Wij hebben een paar weken geleden de "wilde wasserweg" omhoog gelopen tot aan de Blaue lacke. Dit is een paar busstops eerder dan het talstation en deze route is zeker de moeite waard!
 • bartus
  Beginner
  bartus op 28 novembre 2016 · 11:30
  Zo, aangezien er weinig zicht was en ik alleen omhoog gelopen ben heb ik besloten de transport weg onder de gondel hoog te rennen (powerhiken whatever). Kort maar mooi tochtje, bijna 600 hoogtemeters over 3,3 km. Ik ben rond half 10 beneden gestart en ben tot de Dressnerhutte gelopen, daarna weer naar beneden gegondelt, ski's en ski schoenen uit het depot gehaald en weer omhoog, om 11 uur stond ik weer op de piste. Ps, als er nog meer mensen bij de Mutterberg alm waren zaterdag, wij waren die idioten met het bengaalse vuur en de rookbommen.

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro