Review Spring Break Catamaran


 • Bobdeboarder
  Beginner
  Bobdeboarder op 22 janvier 2018 · 13:34
  Vorige week was het dan zover eindelijk met de Catamaran 166 in mijn tas richting Sölden, nu de verse sneeuw nog.
  Nou die kwam er, na drie dagen zon volgden 4 dagen sneeuw.
  Ik was een beetje huiverig door de extreme vorm ziet het er misschien toch net iets minder snowboardbaar uit, en zeker op de pistes "zou het wel te doen zijn", nou het was te doen en hoe !
  Door het uiterlijk trekt hij wel veel aandacht bij de lift of een restaurant, dat is even wennen maar leuk om verschillende mensen te spreken op deze manier.
  Het board is 166 met een effective edge van slechts 104cm, het board profiel: Surf rocker in de nose en tail, flat (zero camber) tussen de buitenste inserts.
  Op de piste mis je door de zero camber een beetje grip maar dat was door de goede sneeuw condities geen enkel probleem, het is tenslotte ook geen board weer je op de meest ijzige condities mee op pad gaat.
  In de verse sneeuw was het een waar feest, de 166 lengte doet zijn werk hier en tegelijkertijd behoud het board zijn korte gevoel, dit samen met de smalle tail maken het erg wendbaar. De brede (3.4 cm breder dan de tail) en lichte neus komt erg makkelijk omhoog waardoor er een echt surfy gevoel ontstaat.
  Zodra er iets van verse sneeuw te vinden is spuit de sneeuw door de swallow nose omhoog zonder dat het merkbaar afremt al zal dit het misschien wel een beetje doen.
  Verse sneeuw aan de piste randen voelen als een never ending suf wave met dit wendbare ruimteschip.
  Het was een waar feest om hierop te kunnen rijden, voor herhaling vatbaar.


  *message édité par Bobdeboarder op 22 janv. 2018 13:39 (3% bewerkt)
  www.boerteun.com
 • Willem2k
  Advanced
  Willem2k op 22 janvier 2018 · 14:07
  Vet hoor! Het is natuurlijk hoe dan ook een bijzonder ding, maar extra vet als het dan ook nog daadwerkelijk bijkt te snowboarden!

  Ps. Vette nose decal op die cheetah! 😃
  Snowboarding without friends is not snowboarding.
 • Surfertje
  Beginner
  Surfertje op 22 janvier 2018 · 14:24
  Erg cool! Komt op mij verder wel een beetje over als een gevalletje "omdat het kan" zonder dat er nou echt een solide theorie achter zit (niet dat daar iets mis mee is verder). Had er dan direct een geniaal splitboard van gemaakt. Het lijkt me ook nogal kwetsbaar.

  Hoe dan ook gaaf ding en leuk om te lezen!
  *message édité par Surfertje op 22 janv. 2018 14:30 (2% bewerkt)
 • Bobdeboarder
  Beginner
  Bobdeboarder op 22 janvier 2018 · 15:00
  Erg cool! Komt op mij verder wel een beetje over als een gevalletje "omdat het kan" zonder dat er nou echt een solide theorie achter zit (niet dat daar iets mis mee is verder). Had er dan direct een geniaal splitboard van gemaakt. Het lijkt me ook nogal kwetsbaar.

  Hoe dan ook gaaf ding en leuk om te lezen!Surfertje op 22 jan 2018 14:24


  Dat klopt, zijn filosofie en werkwijze is dan ook een beetje "vergeet wat er allemaal gemaakt is en bedenk iets nieuws" .
  Zijn bedoeling met de catamaran was om een groot board heel klein en wendbaar te laten voelen en gewicht te verwijderen waar dat kon.
  Hij ontwerpt ook zeker op een functionele manier, hij experimenteert heel veel met de tail zoals je op deze foto ziet, het soepel maken van de tail vergroot het surf gevoel enorm en daarmee maakt hij de meest bijzondere boards zoals je deze prototypes wel kunt noemen.

  www.boerteun.com

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro