Lawine Lenzspitze


 • bertjebertje
  Advanced
  bertjebertje op 12 juin 2018 · 13:07
  Zondag is de halve lenzspitze naar beneden gekomen, naar verluid waren er ca 10 man op de berg rond die tijd. 1 jongen heeft het helaas niet overleefd. https://www.nzz.ch/panorama/lawine-im-wallis-23-jaehriger-tourengaenge...
  Ik heb fotos van de lawinenabgang gezien en was erg onder de indruk, zowel van de drukte op de berg als van de lawine. Steepskiing goes mainstream?
 • stef
  Advanced
  stef op 13 juin 2018 · 22:51
  Pff wat erg 😞
  Op zaterdag ook al een dodelijk ongeluk vanaf de graat tussen Lenzspitze en Nadelhorn https://www.polizeiwallis.ch/medienmitteilungen/saas-fee-toedlicher-be...

  Ik weet niet of een analyse op z'n plek is, zo kort na zo een ongeluk. Misschien is beter om af te wachten, of de SLF het ongeluk toelicht in een jaarbericht.
  Toch ben ik benieuwd. Als ik kijk naar webcambeelden uit Saas, heeft het de dagen ervoor nauwelijks gesneeuwd, of het moet uit een onweersbui in de middag geweest zijn. Het is vrij warm geweest en 's nachts helder. Windinformatie of weerberichten uit het verleden kan ik niet vinden. Lawineberichten worden niet meer uitgegeven.
  Wat zou een reden kunnen zijn geweest om deze toer afgelopen zondag niet te gaan?

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro