advies lengte splitboard ?


 • LisaMorpurgo
  LisaMorpurgo op 9 septembre 2018 · 20:31
  hoi,

  ik ben 1.63cm- 60 kg en rijd normaal boards rond 1.47 tot 1.49 cm .. moet ik m'n splitboard groter kiezen dan wat ik normaal rijd of is dat niet nodig ?
  is er zeg maar een voordeel aan als je bij het steigen langere ski's hebt of zijn kortere ski's net handiger ?

  ik hoor graag jullie tips en advies..

  bedankt !
 • Daniel
  Expert
  Daniel op 9 septembre 2018 · 23:16
  Ik ben geen expert, maar heb vaak genoeg op mijn splitboard gestaan...

  De kans dat je zelf een track moet zetten en voorop loopt daar gelaten denk ik dat het absoluut niet uitmaakt hoe lang je board is voor het splitten zelf. Voor het afdalen, wil je je normale lengte board hebben?

  Meeste van mijn trips geld dat als er genoeg sneeuw is gevallen ver skinnen geen toegevoegde waarde heeft omdat je met een klein stukje lopen al heel veel poeder vindt. Daarom heb ik ook een langer solid powder dump board.

  Laat de zwaartekracht je helpen
 • waingro
  Advanced
  waingro op 10 septembre 2018 · 00:09
  Als je flink gaat touren tel er dan het gewicht van je rugzak bij op. Met inhoud zit je soms zo aan de 10kg (first aid, thermos, eten, donsjas, airbag systeem). Ik neem mijn splitboard daarom liever een maatje groter als die op de grens zit.

  Een kleiner board maakt treeruns wel makkelijker en spitze keren is ook prettiger.
  AYSABTU - All your stoke are belong to us.
 • ieism
  Tourist
  ieism op 10 septembre 2018 · 08:52
  Je gewone maat freerideboard of enkele centimeters langer is prima.
  splitfest.nl
 • kristalklear
  Advanced
  kristalklear op 10 septembre 2018 · 09:29
  Ik rijd op mijn split een maatje groter. Vooral de shape heeft meer belang. Wil je vooral poeder scoren of mooie (technische of meer dagen) tochten maken?
  In het begin van het seizoen zijn hier en daar testweekends en dat is toch een aanrader.

  Setup van de bindingen heeft ook wel een impact. Heb het eerste jaar gereden op het voile systeem maar al vrij snel sparks aangekocht. Heb ook de plums getest maar was ikzelf minder tevreden over.

  Ikzelf heb een 3delige split en daar ben ik toch tevreden over. Heb tussendoor nog eens op een 2delige gestaan maar al snel terug aan de kant gezet. Vooral voor de technische stukken uphill... en het is toch een stuk efficienter.
 • Erwin
  Elite
  Erwin op 11 septembre 2018 · 14:46
  Ik rijd splitboards nooit langer dan mijn normale boards - ik rijd ook 1 op 1 dezelfde boards solid als in split. Bij normale splitboard dagtourtjes heb ik nauwelijks extra gewicht op mijn rug vergeleken met freeriden op mijn normale board. Bij huttentochten en touren op de gletscher heb je wel wat meer gewicht bij je - maar dat was voor de doorbraak van splitboards met sneeuwschoenen eigenlijk ook al zo en daar koos ik ook geen langer board. Kan me ook niet herinneren dat iemand ooit een splitboard te kort heeft gevonden.

  Dan nog een kleine toevoeging: pas op als je boards alleen maar op basis van hun lengte gaat vergelijken. Dingen als effectieve kantenlengte, de shape en het profiel (rocker/camber) bepalen ook erg veel van het gedrag van het board.

  In principe heb je met een snowboard met spitzkehren weinig last van de lengte van de ski's. Een ski-ski is over het algemeen toch nog een stuk langer.

  Succes en veel plezier alvast!

  Erwin
 • robbert
  Advanced
  robbert op 12 septembre 2018 · 07:28
  Zou ook voor nagenoeg zelfde lengte als solid freeride board gaan. Binding keuze is belangrijk, raad aan om een split binding te kiezen (niet een normale binding op die voile rails vanwege gewicht en high back). Best even testen of binding, schoen en board goed bij elkaar passen.
 • Erwin
  Elite
  Erwin op 16 septembre 2018 · 16:26
  Best even testen of binding, schoen en board goed bij elkaar passen.
  robbert op 12 sep 2018 07:28


  +1

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro