De eerste first tracks: Chamonix, Tromsø, Alberta en Jackson Hole


Par meteomorris sur 7 octobre 2019 · 0

Bij de eerste sneeuw begint het te kirebelen en de rat race om de eerste lijnen begint steeds vroeger. Na de sneeuw van september en oktober was het wachten totdat de eerste poederbeelden op het Noordelijk Halfrond bij ons op de redactie binnendruppelden. En zo geschiedde. Winter '19-'20 is voorzichtig van start gegaan.

Chamonix

De skiers [Joel Evans][url=http://bit.ly/35hp9NI]), Olly Alkema en [Charley Radcliffe][url=http://bit.ly/2pSbCfc]) trokken begin oktober de eerste lijnen in Chamonix. De sneeuwval van de laatste twee weken was voldoende voor een eerste laag puff rond en boven de Aiguille du Midi. Op 3800 meter hoogte trokken zij hun eerste sprays. Heerlijk, maar wees gewaarschuwd: nog "veel gletsjerspelten" volgens de skiërs.

Tromsø

Op 24 september reed [Tim Vanhoutteghem][url=http://bit.ly/2ARA4iR]) al heerlijke poeder in het hoge noorden. In de buurt van Tromsø waren de eerste 450 hoogtemeters nog sneeuwloos, maar daarna volgden 1200 hoogtemeters op vellen door de sneeuw met als afsluiter een heerlijk lijn. Blauwe lucht, koude poeder, True North Adventures.

Alberta, Canada

Dylan Siggers die we nog kennen uit Revelstoke profiteerde op 1 oktober (!) al van de Super September Storm die heel veel sneeuw naar het zuidwesten van Alberte bracht. Samen met Rob Heule en Dave Keenan kwam hij met onderstaande beelden op de proppen. Stoked!

Jackson Hole Wyoming

Tim Durtschi wil nog zoveel mogelijk bochten gezet hebben voordat we een nieuw decenium ingaan. 6 oktober draaiden de Tram in Jackson voor de laatste dag volgens zomer schema. Daarna is de tram op slot totdat de winter van start gaat. Tim profiteerde van de sneeuwval van de laatste periode en het feir dat de lift nog draaide. Hoe dun het sneeuwdek dan ook mag zijn, hij popte er nog even een early season 360 uit.

Waarschuwing: pre season!

Bovenstaande beelden zijn allemaal geschoten door locals die als geen ander kunnen skiën. Niet alleen kennen zij het terrein bij hen in de buurt als geen ander, ze hebben ook de skills om volledig onder controle dit soort lijnen pre season te rijden. Ze waren er op het juiste moment met de juiste skills om te profiteren van de eerste stormen. Kennis en kunde kortom.

Woon je ver weg van de Alpen of is je tijd je kostbaar dan wacht je beter tot het sneeuwdek dikker is. Tot die tijd kun je je conditie aanscherpen en investeren in je kennis. Ben je al lid van de Safety Academy, slinger dan weer de cursus aan. Nog geen lid, start dan nu met de Safety Academy en krijg toegang tot alle kennis die je nodig hebt om vroeg in de winter te kunnen starten en tegen het einde van de winter al je avonturen na te kunnen vertellen aan vrienden, familie en kennissen. Start nu online en het bijbehorende boek komt naar je toe. Winter-is-coming.


Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

  • Prévisions complètes sur 14 jours
  • Raideur de pente et exposition du terrain
  • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro