Te huur / te koop: LAWINE BACKPACK MET AIRBAG OP ELEKTRICITEIT


 • Jurijn
  Jurijn op 22 décembre 2019 · 15:41
  Hierbij bied ik mijn Pieps Tour Pro Jetforce 34 liter rugtas te huur / te koop aan.


  Deze rugtas heeft een elektronisch systeem (Jetforce) waarmee met één beweging een airbag uit je tas getoverd kan worden. Naast de basis equipment (lawinepieper, prikstok en schep) is tegenwoordig de lawine backpack ook een must have voor elke freerider. De overlevingskansen bij een lawine zijn significant hoger dan de overlevingskansen zonder lawinerugtas. Een lawinerugtas zorgt er namelijk voor dat je blijft ‘drijven’ op een lawine in plaats van dat je begraven wordt.

  Het Jetforce systeem van deze tas is een prachtig systeem omdat het meerdere voordelen heeft ten opzichte van zuurstof of stikstof cilinders. Deze zuurstof en stikstof cilinders moet je namelijk elke keer als je ze gebruikt hebt vervangen (c. 50 euro per stuk). Je kunt dus niet van tevoren een keer je airbag laten opblazen want dat kost direct 50 euro. Het Jetforce systeem, echter, werkt op elektriciteit (op één accu kan je 4x je airbag gebruiken) en je kan dus onbeperkt ‘oefenen’ met het opblazen van je airbag waardoor de kans dat je op de juiste manier je airbag in werking stelt in het stressvolle geval van een lawine vele malen groter is. Het Jetforce systeem heeft nog 2 andere voordelen tov de rugtassen met zuurstof of stikstof cilinders. Ten eerste kan de rugtas gewoon mee in het vliegtuig (zuurstof en stikstof cilinders kunnen dit niet!) waardoor de rugtas dus over de hele wereld te gebruiken is. Ten tweede zuigt de rugtas zichzelf na 3 minuten weer leeg. Dit betekent dat - mocht je dan toch in de ongelukkige situatie komen dat je begraven wordt onder een lawine - er een extra luchtbel rondom je ontstaat, omdat de ruimte van de airbag vrijkomt als deze zichzelf weer leegzuigt. Daarmee zou je het langer uit moeten houden onder een lawine en dat geeft je vrienden meer tijd je uit te graven.

  De rugtas heeft met 34 liter meer ruimte dan de meeste lawinerugtassen en is daarmee geschikt voor zowel dagtouren als ook voor meerdaagse touren. Zelf ben ik 4 dagen wezen backcountry skiën; inclusief eten, drinken, kleren, schep, lawinepieper en prikstok had de tas net aan voldoende ruimte. Bij kleinere lawine rugtassen ben je dus veel beperkter. Grotere modellen dan 34 liter zijn niet tot nauwelijks op de markt te verkrijgen. Het fijne aan deze tas is dat hij een speciaal compartiment voor de schep en prikstok heeft zodat je daar in een noodgeval snel bij kunt. De heupbanden zijn erg comfortabel, er is een mogelijkheid om je skies aan de achterkant van de tas vast te binden en verder zit er bij de tas ook een helmhouder die aan de achterkant van de tas vastgemaakt kan worden.

  Ik heb deze rugtas gekocht toen ik 2 weken offpiste ging skiën in Canada (nieuwprijs van de tas is 1000 euro). Ik heb de tas alleen gebruikt tijdens mijn vakantie naar Canada. Hij is zo goed als nieuw. Tevens zit er nog garantie op de tas.

  Voor meer informatie over de werking van deze backpack en de Jetforce technologie zie youtube. Uiteraard zal ik ook een uitleg bij het overhandigen van de rugtas.

  Aan de huurder vraag ik een borgsom om er zeker van te zijn dat ik na afloop de rugtas ook weer terugkrijg. Over een eerlijke prijs kunnen we overleggen; dit hangt af van de tijd en intensiteit dat de huurder de rugtas wil gebruiken.

  Interesse? Of ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is, dan hoor ik het wel. Ik ben zowel via de telefoon als via de mail normaal gesproken snel te bereiken.
 • robbert
  Advanced
  robbert op 22 décembre 2019 · 18:26
  Vulling abs cylinder is iets van 25 chf

  Vliegen kan prima met abs of vergelijkbare systemen. De US doet lastig, Europa en nieuw Zeeland geen problemen gehad.

  Ik geloof niet dat dit systeem een luchtbel rondom je creëert als het systeem zich leeg zuicht onder een lawine (echt bs) Hoogstens een ruimte ergens bij de rug. Voor mij niet heel nuttig aangezien ik adem met neus en/of mond

  *message édité par robbert op 22 déc. 2019 18:28

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro