Dit zijn de winnaars van het NK Freeride 2020!


Par Arjen sur 12 mars 2020 · 3

Na een hele spannende wedstrijd waar de sneeuwcondities slecht waren en het niveau hoog lag, zijn de winnaars eindelijk bekend gemaakt. Met een aantal verrassende deelnemers is het de jury flink moeilijk gemaakt.

Ski Mannen

In de categorie ‘Ski Man’ heeft Loïc Isliker zijn titel succesvol verdedigd en heeft hij net als vorig jaar de beker in handen! Met 94,5 punt scheelde dat nog weinig met zijn opvolger, die 92,5 punt scoorde met zijn run. Die tweede plek is voor legende Timo Hermeler, die op 49-jarige leeftijd laat zien dat leeftijd maar een getal is. De grootste verrassing in deze categorie is Simon Gommers, die voor het eerst meedeed aan een freeride wedstrijd en met 79 punten de bronzen medaille mee naar huis neemt!

Ski Vrouw

De categorie ‘Ski Vrouw’ is ook flink opgeschud ten opzichte van het NK Freeride 2019. De winnares van vorig jaar, Berber Semmelink, heeft haar titel overgegeven aan powervrouw Geertje Derksen. Deze 24-voudig Nederlands Kampioen Alpineskiën mag zichzelf nu met 75 punten eindelijk ook Nederlands Kampioen Freeride skiën noemen. Ze wordt gevolgd door Iris van der Zande, die met 60,5 punt de zilveren medaille heeft veroverd! Op de derde plek hebben is dit jaar Karin Kuipers met 55 punten geëindigd, die vorig jaar ook al een zilveren medaille scoorde.

Snowboard Man

Het podium van de categorie ‘Snowboard Man’ is helemaal gevuld met nieuwe gezichten. Op de eerste plek is Sebastiaan Vreeken geëindigd, die vorig jaar nog als 15e eindigde met de Qualifiers en bij het NK Vertical Skimo ook al op het podium eindigde. Op de tweede plek is met 78 punten Stefan van der Putten geëindigd, die vorig jaar al in de finale belandde en voor wie het NK Freeride podium geen onbekende plek is. Jelle Lautenbag gaat er met de bronzen medaille vandoor. Deze 20-jarige snowboardleraar eindigde vorig jaar nog op de 22e plek, en mag dit jaar met 74 punten het podium betreden.

Snowboard vrouw

Christel van der Wal is ook geen onbekende in de freeride wereld, en mag zichzelf dit jaar Nederlands Kampioen in de categorie ‘Snowboard Vrouw’ noemen! Met 78 punten heeft zij dit jaar de beker volledig verdiend. Op de tweede plek is Lotte Kavelaars geëindigd, met maar liefst 70 punten. Zij wordt gevolgd door Iris van der Zande, die met 65 punten ook in deze categorie een medaille mee naar huis mag nemen!

Commentaires


 • ThijsL
  Beginner
  ThijsL op 12 mars 2020 · 21:40
  Gefeliciteerd Champs. Zijn er ook beelden? Anders eentje voor in de ideeën bus voor volgend jaar. Edit: zie nu de andere post met "beelden" maar doelde meer op bewegende beelden
  *message édité par ThijsL op 12 mars 2020 21:44 (29% bewerkt)
 • dejongarno
  Advanced
  dejongarno op 12 mars 2020 · 23:16
  2e op ski´s en 3e op een board, dan mag je je met recht een ´poederbazin´ noemen @Iris van der Zande. Top!
 • Berber Ski & Smile
  Expert
  Berber Ski & Smile op 12 mars 2020 · 23:50
  Whoehoeee, gefeliciteerd ladies and gentlemen! 💪
  *message édité par Berber Ski & Smile op 12 mars 2020 23:50 (2% bewerkt)
  ‘It’s about the memories we create’ www.skiandsmile.com

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro