Tweaken van BD Factors


 • brt
  Advanced
  brt op 18 décembre 2012 · 16:56
  Dit is het 3e seizoen dat ik op BD factors ski, maar vorig jaar is mijn loopfunctie stuk gegaan. Ik merkte al een tijdje dat er veel speling naar achter zat, en vorig jaar is de loopfunctie definitief overleden.

  Nu heeft MK de loopfunctie vervangen voor de nieuwe stalen variant, maar die speling blijft er in zitten. Nu schijnt dat AT schoenen dat vaker hebben, maar ik wil er graag iets aan doen.

  Bij iedere flinke tik schiet ik in de backseat, mede door een zware airbag, en dat is lastig corrigeren. Is ook een techniek-ding natuurlijk, maar merk dat ik op mijn goedkope Technica 70 flex schoenen een stuk beter in forward lean kan blijven staan.

  Ik wil dit seizoen graag nog afmaken met deze schoenen, dus ik zit er aan te denken om de loopfunctie er uit te (laten?) halen en vast te zetten met een stuk staal of iets dergelijks om die speling er uit te krijgen.

  Iemand ervaring met dit soort tweaks?
 • JaapvR
  Tourist
  JaapvR op 19 décembre 2012 · 14:40
  Geen ervaring, maar vastzetten moet goed te doen zijn met een bout/moer?

  Hier ook de loopfunctie gesloopt maar keurig gefixed bij MK en geen last van speling... Als ie goed opgelijnd staan zou er toch geen speling in moeten zitten? Misschien eens proberen los te halen en opnieuw te monteren??
 • MrRemco
  Advanced
  MrRemco op 24 décembre 2012 · 19:29
  bootfitter.nl
  A mind is like a parachute. It doesnt work if it's not open. (FZ)

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro