wePowderLABS; welk ski & board van BMB?


 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 22 septembre 2009 · 09:43
  wePowder LABS, (meer lees je http://www.wepowder.nl/node/1632 en http://www.wepowder.nl/node/1646) een pool met BMB-freeridemateriaal van en voor de pro-members op wePowder. Vanaf de eerste tot en met de laatste sneeuwval kun je komende winter eindelijk eens een brede ski of echt poederboard testen. Hoe werkt dat? De precieze uitleg volgt nog, maar het principe is simpel. Voor wie? Voor iedere pro-member op wePowder. Moet ik dan betalen voor de huur? Nee... je betaalt alleen Menno voor de kosten van het onderhoud. We willen graag dat de persoon na je ook lekker z'n bochten kan trekken <img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif" alt="😉" title="Knipoog" /> WEPowder weet je..

  Welke BMB ski en board?
  Op de site van BMB kun je deelnemen aan een discussie over de precieze vorm van de http://www.timmerbedrijf.org/php/?e=17 of het http://www.timmerbedrijf.org/php/?e=9. Het doel is per ski en board tot 3 opties te komen. Als de opties een beetje verder uitgekristalliseerd zijn, zullen we ze hier in een poll plaatsen. Het streven is de ski en het board midden november gereed te hebben zodat je ze 26 november kunt bewonderen bij de opening van de LABS.
  May the powder be with you.
 • Opa
  Advanced
  Opa op 22 septembre 2009 · 09:59
  Doe mij maar gewoon een opgepoetste versie van de bestaande BMB: niets meer aan doen! 😋
  Age is a matter of mind: if you don't mind it doesn't matter!
 • JaapvR
  Tourist
  JaapvR op 22 septembre 2009 · 10:25
  Same!

  Naar de BMB-original (poawn? Tuck anotha poawn on the barby mate!) ben ik het meest benieuwd, omdat deze, itt de andere twee concept-ski's, al in de fine-tuning fase zit.

  Voor die fine-tuning lijkt het me behoorlijk interessant om ook een modelletje zonder achter-rocker te maken. Dan kunnen we eindelijk eens echt vergelijken! En, maar dat is meer gepiel in de marge, twee verschillende rocker/early-rise profielen in de neus om daarin het verschil te voelen?

  (of nog leuker, als jullie proberen 3 paar identieke ski's te maken, dan gaan wij kijken of we verschil voelen. Weet je meteen of je productieproces een beetje stabiel is 😃).
 • sjonnie
  Advanced
  sjonnie op 22 septembre 2009 · 11:40
  ik ga voor de spoan!Ben erg benieuwd naar het lepeltje 😃
 • telemikey
  Advanced
  telemikey op 22 septembre 2009 · 13:00
  Poawn, no doubt.

  Ik weet alleen niet of ik wel die tail rocker wil hebben. Zeker met telemark skien is een twin niet altijd even fijn, mn in buckels. Nu is de poawn daar sowieso niet voor gemaakt maar toch... die tips aan de achterkant van de skis langs elkaar heen schuiven is niet altijd even gemakkelijk.

  Wordt de running length van de kanten op de piste bepaald door de rocker of door de taillering? Ik ga er vanuit dat dit door de taillering/ geometrie van de zijkant wordt bepaalt...

  Eerste indruk is dat ik erg benieuwd zou zijn naar een ski met dezelfde lengte en geometrie maar met een (bijna) vlakke tail.
  White room,Pillow lines,I rule
 • Spider
  Tourist
  Spider op 22 septembre 2009 · 14:10
  Ik ski nu en volledig gerockerde ski, bijna een banaan (line EPpro) en dat is heerlijk als je snel en kort de hoek om moet. Op snelheid en grotere bocten mis ik wel een vlakke(re) en stijvere tail. Dan gaat die volledig gerockerde ski een beetje schommelen en is minder stabiel. Ik wil er in de toekomst wel een ski bij (of testen) die dus rocker voor heeft en achter wat meer classic is. Ik heb er nu een Lord bij maar dat is een stuk smaller en eigelijk stap ik meestal meteen op de EPpro.
  Dus een ski van breedte minimaal 120mm en claasic om deze naast mijn Eppro te skien. Dan weet ik dana wat meer mijn ding is (ik hoop niet beide 😀 ).
  Better to burn out, then to fade away.
 • chilo
  Tourist
  chilo op 22 septembre 2009 · 17:25
  Ik sluit me aan bij Opa!
  My Life Is Better Than Your Vacation!
 • Steven
  Tourist
  Steven op 22 septembre 2009 · 17:38
  Garppig dat de paar mensen die hem geskied hebben bij de original blijven. Op zich een compliment! 8-)
  De concept ski's komen er sowieso toch wel, misschien is het ook beter de bewezen variant door meer mensen te laten skien.
  Powdered by BMB-skis             http://www.bmb-ski.nl
 • JaapvR
  Tourist
  JaapvR op 22 septembre 2009 · 18:10
  "Eerste indruk is dat ik erg benieuwd zou zijn naar een ski met dezelfde lengte en geometrie maar met een (bijna) vlakke tail."

  Met een zwaluw natuurlijk! Voor in de liftrij!

  Gaaf dat meer mensen benieuwd zijn naar de kleine verschillen in de tail. Misschien ook nog een korter en breder modelletje ertussen?
 • Marco
  Advanced
  Marco op 22 septembre 2009 · 20:13

  Gaaf dat meer mensen benieuwd zijn naar de kleine verschillen in de tail. Misschien ook nog een korter en breder modelletje ertussen?


  Exact.....
  Zelfde idee als de Poawn, maar iets korter (+/- 185 cm), iets smaller (105-107mm) onder de voet, zelfde radius (dus zullen de tip en tail ook iets smaller moeten?), zelfde stijfheid, zelfde camber, zelfde (of iets kleinere tail-rocker), zelfde (of iets kortere early rise)....

  Noemt het de Poawn Junior... Of de Rookie Poawn ofzo. 😀
 • ollie
  Expert
  ollie op 22 septembre 2009 · 20:46
  Ook voor mij een BMB orginal zonder achterrocker maar complete vlakke pintail achterkant of een hele kleine rise, bij voorkeur met een stuk metaal achterin gelamineerd tegen het misbruik waar ik om bekend sta. 😃
  ...more friends on a powder day: http://www.mountainmadness.org
 • odie
  Tourist
  odie op 22 septembre 2009 · 21:21
  De freerider uit Val Frejus die de BMB-original getest heeft maart dit jaar (zie filmpje op BMB-ski.nl) gaf aan dat de tip perfect was "le spatule est superbe!". Ook hij gaf aan de voorkeur te hebben voor een ski zonder achterrocker. Hij vertelde dat achterrocker vooral ook handig is voor de rijders die switch door de poeder gaan en veel lopen te spelen. Na de wejump clinic lijkt me dat overigens geen probleem meer... 😢 )
  Ik heb het idee dat de achterrocker de wendbaarheid tussen de bomen ook erg vergroot, maar kan me goed voorstellen dat het een beetje een schommelstoel effect geeft, juist ook als je bij een jump wat meer achterop land.

  Met een zwaluw natuurlijk! Voor in de liftrij!
  Dan moeten we dat zware stuk metaal voorin stoppen, omdat je dan met de skis ondersteboven in de rij gaat staan...
  Powdered by BMB-skis www.bmb-ski.nl
 • huib
  Expert
  huib op 23 septembre 2009 · 09:25
  De original natuurlijk. Verder sluit ik me aan bij wat hier al eerder is gezegd: graag ook een versie zonder achterrocker zodat we kunnen vergelijken. Als ik zonder testen zou moeten kiezen, werd het de ski met vlakke(re) achterkant.
 • telemikey
  Advanced
  telemikey op 23 septembre 2009 · 09:55
  Ja, maar de 'pintail' optie ipv rocker is wel een hele goeie volgens mij...
  White room,Pillow lines,I rule
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 23 septembre 2009 · 15:15
  @BMB.. (en de rest)..
  de poeder loopt uit m'n mond als ik dit lees:

  The outline, very distinctive and unforgettable, big square nose and halfmoon tail, max. width of 312mm, 258mm waist and 1540mm long. Also featuring a new camber system, a new bottom system and an extremely resistless rocker shape. Feeling the surface of the snow under the plantar arch, once on a 3D terrain, it swims on the snow like a dolphin let loose in the ocean. Let the nose sink for a bit, then use the whole base surface to ollie out from the Pow. Lock the tail in while sliding the board sideways, and drop the nose into the fall line. Stretch out your ankles and grind the lip. It will move in any direction you want it to. This board focuses more to the sensory speed than the actual speed. Skaters says: “When the halfmoon tail wrenches on the lip, you could almost hear the creak of the trucks!”, surfers would say: ”The loose sliding almost feels like a twin or a quad fin”. From tight trees to small banks on the edge of the course, nothing slips through the range of the Mantaray. Guaranteed to be hooked once you try this board!

  Aaahhh toe, maak me zo'n board..De specs lees je http://www.gentemstick.com/en/stick/item_en.php?id=21&link=...
  May the powder be with you.
 • JaapvR
  Tourist
  JaapvR op 24 septembre 2009 · 15:42
  Ja, maar de 'pintail' optie ipv rocker is wel een hele goeie volgens mij...

  zekers. (Of natuurlijk de zwaluw, voor in de liftrij!). Mijn top3 ziet er nu als volgt uit:

  - original
  - original zonder tailrocker (wel twin of semitwintip)
  - original zonder tailrocker, maar met pintail en/of zwaluw (semitwin)

  ze liggen lekker dicht bij elkaar, wat het vergelijken des te interessanter maakt..
 • slootjes
  Tourist
  slootjes op 26 septembre 2009 · 14:38
  The original!
  Ik heb er nog nooit op geskied en dat wordt na alle berichten hoog tijd verdorie!
  Eerst met rocker voor en achter en liefst ook eentje zonder rocker achter.
  Gaan ze mee op de lawinecursus?
  Kannie wachten
  Je nieuwe signature
 • Dio
  Advanced
  Dio op 26 septembre 2009 · 21:55
  The original!
  Ik heb er nog nooit op geskied en dat wordt na alle berichten hoog tijd verdorie!
  Eerst met rocker voor en achter en liefst ook eentje zonder rocker achter.
  Gaan ze mee op de lawinecursus?
  Kannie wachten


  P'cies!

  Die pintail... ik weet het nog niet of dat wat wordt. Volgens mij krijg je door de early rise/rocker al snel lift in de pof en zak je door de pin of swallow verder weg aan de achterkant. Ik stel me voor dat ik dat 'gevoel' ga compenseren met meer vorlage waardoor de achterkant meer wordt ontlast en je snel 'overstuurt' in een bocht. Of, als je flink tempo skiet en de ski onder je uit laat komen in het laatste deel van de bocht, het niet voelt als 'S m e eer en grip' maar alleen als S m e e e e e r...

  Ik ben benieuwd dus, hoop ze dit seizoen allemaal te mogen skiën!
  Life is what happens the moment you put your phone away.
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 26 septembre 2009 · 22:25
  The original!
  Gaan ze mee op de lawinecursus?
  Kannie wachten


  is wel de bedoeling...
  May the powder be with you.
 • ollie
  Expert
  ollie op 27 septembre 2009 · 12:44
  Goddamn, met Morris en Slootjes op Lawinecursus.. dat worden agressieve lijnen.. :lol:
  ...more friends on a powder day: http://www.mountainmadness.org
 • Steven
  Tourist
  Steven op 27 septembre 2009 · 19:13
  @slootjes: maak je geen zorgen, ik zorg er persoonlijk voor dat je een keer op de BMB's staat! Ik ben zeer benieuwd naar je oordeel!
  Ik ben vandaag met Odie bezig geweest met wat kartonnen modelletjes om het effect van convex en concaaf beter te beoordelen: Ik ben erg enthousiast over het resultaat, en het gooit ook wat plannen een beetje om.
  Ik denk dat voor de labs gewoon de original beschibaar komt, met en nieuwe, exclusieve graphic (waarover later meer....), maar de concept ski's worden ook echt heel vet!
  Powdered by BMB-skis             http://www.bmb-ski.nl
 • slootjes
  Tourist
  slootjes op 13 octobre 2009 · 17:42
  Goddamn, met Morris en Slootjes op Lawinecursus.. dat worden agressieve lijnen.. :lol:
  Ik agressief skieen? En dat op mijn leeftijd? Ik ben een bezadigde oude man.
  Alleen in de poeder komt op een of andere manier altijd een beetje adrenaline in mijn lijf...
  Zorg dat je de camera scherp hebt staan Ollie
  Je nieuwe signature
 • slootjes
  Tourist
  slootjes op 13 octobre 2009 · 17:45
  @slootjes: maak je geen zorgen, ik zorg er persoonlijk voor dat je een keer op de BMB's staat! Ik ben zeer benieuwd naar je oordeel!
  ...
  Ik denk dat voor de labs gewoon de original beschibaar komt, met en nieuwe, exclusieve graphic (waarover later meer....), maar de concept ski's worden ook echt heel vet!


  @steven: ik ga ze gewoon allemaal uitproberen en daarna mijn schuur er mee vol zetten!
  Je nieuwe signature
 • QmaartenQ
  Beginner
  QmaartenQ op 14 octobre 2009 · 12:39
  ="StevenIk ben vandaag met Odie bezig geweest met wat kartonnen modelletjes om het effect van convex en concaaf beter te beoordelen: Ik ben erg enthousiast over het resultaat, en het gooit ook wat plannen een beetje om.


  Heb je nog eens naar deze artikelen gekeken (heb ik al eens eerder gepost in dit draadje)?
  En wat vond je ervan?

  http://www.biglines.com/articles/next-big-thing-omni-directional-skis...
  powpowwowjippiajippieee
 • Steven
  Tourist
  Steven op 14 octobre 2009 · 18:21
  Ik had deze nog niet gezien, nu wel, en gelezen. Ik mis geloof ik wat foto's bij het verhaaltje.
  Wat hij wil is volgens mij erg lastig: Hij wil rocker overal, en convex overal. Dat is een 3D-vorm die met ons belag niet zomaar is te maken. Je kan een velletje papier ook niet kreukelloos om een sinaasappel vouwen. Qua ski-design heb ik mijn bedenkingen: hij doet wel erg veel om makkelijk te kunnen draaien: rocker overal, convex overal, en reverse sidecut. En 170 mm onder de voet. Wat je zegt geen compromis ski.
  De shapes die wij hebben verzonnen zijn weliswaar wat minder extreem, maar in ieder geval wel uitvoerbaar: Dit is een voorbeeldje uit karton wat we willen met de tail:

  http:


  Vanaf de zijkant ziet het er zo uit:

  http:


  De staalkant volgt dus eigenlijk gewoon de tail-rocker die al in onze ski zit, maar het belag loopt gewoon door in de camber. Je bent dus het schommelstoel effect kwijt, met behoud van wendbaarheid. Patent is aangevraagd by the way....
  Powdered by BMB-skis             http://www.bmb-ski.nl
 • QmaartenQ
  Beginner
  QmaartenQ op 14 octobre 2009 · 19:49
  Een van de opmerkingen die ik er over heb gelezen was dan ook dat je ook een heel eind komt door de kanten te slijpen op 2 en 2 graden.
  Dat is dan natuurlijk wel een erg symplistische manier om iets van convex te krijgen :roll:
  Echter als je op een R/R nog steeds behoefte hebt om makkelijker te draaien dan moet je je misschien afvragen waar je nou mee bezig bent. :mrgreen:
  powpowwowjippiajippieee
 • chilo
  Tourist
  chilo op 14 octobre 2009 · 20:06
  rocker overal, convex overal, en reverse sidecut. En 170 mm onder de voet. Wat je zegt geen compromis ski.


  Dat heet een boot. 😀

  Zie hier, daar hebben die losers er allemaal maar eentje onder twee voeten, maar het idee is hetzelfde, volgens mij.
  http://www.youtube.com/watch?v=TxBq25mQSYE
  My Life Is Better Than Your Vacation!
 • Steven
  Tourist
  Steven op 14 octobre 2009 · 22:32
  :lol: Dat is inderdaad ongeveer het concept!
  Powdered by BMB-skis             http://www.bmb-ski.nl
 • huib
  Expert
  huib op 15 octobre 2009 · 09:52
  Hoe is dit profiel in de neus van de ski anders dan het boot profiel waar Dynastar een paar jaar geleden mee adverteerde. Het is natuurlijk nu allemaal breder, grotere tip en zo, maar het idee lijkt me hetzelfde.
 • Steven
  Tourist
  Steven op 15 octobre 2009 · 19:07
  Het profiel van Dynastar ken ik niet, en bovendien: dit is de tail van de ski die ik in gedachten heb.
  Powdered by BMB-skis             http://www.bmb-ski.nl

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro