VerseSneeuw: wederom spannend

VerseSneeuw: wederom spannend

De komende dagen worden erg spannend. Komend weekend gaat er sneeuw vallen, dat is zeker. Maar waar? Gaat het in de gehele noordalpen sneeuwen, of alleen in het oosten van Oostenrijk? Ontstaat er een retour d’est als een duvelke uit een doosje, of blijft het wederom droog aan de zuidkant? De komende dagen zullen deze vragen beantwoord gaan worden. Is er dan geen enkele plek die zeker sneeuw krijgt? Jazeker wel. De nordstau gebieden van regio 1 (Salzburg, Steiermark en Ober-Osterreich) gaan zeker vers krijgen. Voor de andere gebieden is dat allerminst zeker. Een rondje [url=http://www.wepowder.nl/oord?rid=6]Tauplitz[/url], Loser, [url=http://www.wepowder.nl/oord?rid=2]Krippenstein[/url], [url=http://www.wepowder.nl/oord?rid=3]Obertauern[/url] en [url=http://www.wepowder.nl/oord?rid=5]Sportgastein[/url] kortom. Leuke gebieden, veel sneeuw, weinig concurrentie (of [url=http://www.wepowder.nl/user/350?follow=350]Semmel[/url] en zijn vrienden moeten ook ergens in deze hoek opeens opduiken) en soms onverwacht mooie treeruns en big mountainlijnen. Overigens, van mij zul je geen last hebben ;-)…ik heb de afgelopen week al goed gescoord en blijf komend weekend thuis.

morris
morris

[b]Lente[/b]
Hoewel er tussen Engelberg en Tauplitz de afgelopen 36 uur nog 5-20 cm vers viel is de lente in aantocht. Op zonnige dagen merk je nu al snel hoe krachtig de zon is. Wordt de zon vergezeld van een warmere stroming dan zul je snel ondervinden hoe snel sneeuw zich transformeert van Poeder naar slush. Het lawinebericht wordt dan opeens ook een geheel andere. [i]Verbreitet mäßige Lawinengefahr mit tageszeitlichem Anstieg.[/i] Degelijke zinnen zul je de komende weken steeds vaker aantreffen in het lawinebericht. Met name op zuidhellingen wordt het dan oppassen, waarbij het risico op natte sneeuwlawines na 11 uur 's ochtends snel de kop op kan steken. Vandaag was in grote delen van Zwitserland, Italie en Frankrijk dit al het geval. Met middagtemperaturen tussen de +2 en +7 graden op 2000 meter laat de lente zich al gelden. Check dan ook iedere dag je lokale lawinebericht op [url=http://www.wepowder.nl/lawinedienst/]lawinedienst.nl[/url]. Niet alleen voor de gevarencheck, maar ook om snel uit te kunnen vinden waar er nog poeder te vinden is.

[b]het 22e poederalert[/b]
De komende dagen zullen uiteindelijk bepalen waar de straalstroom gaat liggen. Complicerende factoren zijn de lenteachtige temperaturen in de Alpen en een sterk oprukkend hogedrukgebied in de richting van west-Europa. Grote vraag de komende dagen wordt; wat doet het grootschalig weerpatroon? Ontstaat er een noordelijke of juist meer oostelijke stroming. In de laatste versie lijkt de tendens noordoostelijk. Ga je voor zekerheid, boek dan nu alvast voor komend weekend onderdak in regio 1 (Salzburg, Steiermark en Ober-Osterreich). Het gaat er zeker sneeuwen, waarbij de sneeuwgrens tot onder de 800 meter duikt. Wil je je nu nog niet vastleggen, wacht dan tot woensdag/donderdag zodat je een definitieve keuze kunt maken.

meteomorris

Reaktionen

Tourist
WvD2Autor16 März 2009 · 22:41

Bedoel je “Degelijke zinnen” in vorm van betrouwbaar, of is het een type fout en bedoel je “Dergelijke zinnen”? ;)

Mooi st

Tourist
WvD2Autor16 März 2009 · 22:42

ukje weer! Heb het de afgelopen gemist Morris!
\

(PS. Excuus voor de twee post, ik drukte per ongeluk op enter!)

Fortgeschritten
DioAutor16 März 2009 · 22:55

Heb nog een paar millimeter op de voorwielen liggen en het is toch echt de bedoeling dat ik in november op nieuw rubber sta. Een paar cruises moeten er dus nog komen. Komende dagen weer spannend dus. En anders doen we weer een Hop Skip 'n Jump zoals vorig jaar. OT, St Moritz en A*******t in een weekend. Goed te doen. Ik ga scoren van het weekend!

Life is short. Buy the shoes. Take the trip. Ride the line.
Fortgeschritten
SteefAutor16 März 2009 · 23:08

Wie gaan/ willen er nog meer van het weekend? Ik ben misschien nog op zoek naar meerijders…donderdagavond weg, zondag tegen middernacht ofzo weer thuis.

Every turn is a sign of weakness. I'm weak...
Tourist
catchiAutor17 März 2009 · 07:51

Sportgastein it will be! vrijdag vertek ik samen met mijn vriendin en zoontje, de oppas is al geregeld. Het zal niet “el spectaculair” poederrijden worden, familytime, maar een paar uurtjes freshies opzoeken moet kunnen.
\

Voor wie in de buurt zit? laat het even hier weten, kunnen we misschien afspreken. Verder is het Jazz in Gastein…dus altijd iets te doen!

Tourist
AnonymAutor17 März 2009 · 16:07

uhmmm , noord gaat t dumpen? Mooi dan ga ik donderdag lekker naar tignes, is het daar iig rustig :P

Tourist
jballeAutor17 März 2009 · 20:12

Pfff, zal toch niet wéér zo zijn dat ik dit jaar niet kan poederen. 28 maart Verbier, zoals het er nu uitziet geen vlokje sneeuw in 3 weken tijd, unlucky again…

Experte
meteomorrisAutor17 März 2009 · 20:22

@jballe… 28 maart is meteorologisch nog een heel eind weg. Er kan dan nog veel gebeuren. Pas rond de 21e kan er een beeld gevormd worden. Staar je nu niet blind op lange termijn neerslagkaartjes…

powfinder.com
Experte
meteomorrisAutor17 März 2009 · 20:58

@wvd… ik bedoelde dus dergelijke… thnx bij de weg… ik heb het online zijn ook gemist
\

@sjonnie…Pre-booked familiefeestje? Niet zo goed voor je pow-gemiddelde. Maar wie weet brengt een retour d’est nog wat sneeuw tot Val d’Isere…
\

@Snah… ja, was jij het of Nicky die de foto schoot?

powfinder.com
Antworten
Verpassen Sie nichts mehr!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, PowderAlerts und mehr!