Freetouren in Georgië met Epique

Freetouren in Georgië met Epique

De hoge toppen van de Grote Kaukasus, middeleeuwse dorpjes, een unieke cultuur en een overvloed aan poedersneeuw. Op de drempel tussen Europa en Azië ligt één van de best bewaarde ski- en snowboardgeheimen. Deze reis begint in het meest afgelegen skigebied ter wereld, Tetnuldi. De reis eindigt in het hoogstgelegen bewoonde dorp van Europa, Ushguli. Dit middeleeuws dorp, aan de voet van de hoogste berg van Georgië, is misschien wel de meest unieke tourski-bestemming van Europa. Tijdens dit avontuur in Svaneti ervaar je Georgië op zijn best. Het is de perfecte combinatie van touren en freeriden met Epique!

Niet alleen de onvergetelijke afdalingen, vergezichten en eeuwenoude dorpjes en cultuur maken deze trip uniek. De Grote Kaukasus is een regio die nog niet echt gewend is aan wintertoerisme. Hier kom je niet voor de luxe, maar voor de natuur, de sneeuw en de ervaring. Ondanks dat we de best beschikbare accommodaties weten te vinden, horen langzame wifi, stroomuitval en misschien een koude douche, er gewoon bij.

Naast de adembenemende bergen met eindeloze freetour mogelijkheden en over het algemeen goede sneeuw omstandigheden zijn de Georgiërs de Bourgondiërs van Oost-Europa, goed eten drinken, gezelligheid, gastvrijheid en kwaliteit van leven staan in Georgië in een hoog vaandel, dat ervaar je overal waar je komt. Juist die combinatie maakt Svaneti tot een perfecte uitvalsbasis voor een geweldig freetour avontuur. - Gijs-Jan Lavèn

Het programma

  • Dag 1 Zaterdag - Reis

Je vertrekt aan het eind van de middag vanaf Amsterdam richting Kutaisi. Dat kan met een vlucht via Istanbul of met een vlucht naar Tblisi en vandaar uit een transfer naar Mestia. Je overnacht in een goed hotel in de buurt van het vliegveld.

  • Dag 2 Zondag - Koetaisi - Mestia

Na het ontbijt word je opgehaald door onze chauffeurs. In twee vierwiel- aangedreven wagens rijden we naar het noorden van Georgië. Onderweg stoppen we voor een Georgische lunch. Na een schitterende rit van 5 uur komen we aan in Mestia en checken in bij ons hotel voor de komende drie nachten. We maken ons materiaal in orde, maken een plan voor de volgende dag en gaan dineren in Mestia.

  • Dag 3 t/m 5 Maandag t/m woensdag - Freetour Mestia

Drie dagen freetouren in en rond het skigebied van Tetnuldi en Hatsvali. Het begint rustig met een aantal ‘lift-access’ runs en een lichte tour. Op dinsdag en woensdag gaan we langer op tour en zullen we verder het skigebied uitgaan. Een tourdag kunnen we afsluiten met een lange afdaling naar het afgelegen dorp Adishi, doen een drankje in de “après-ski” en laten ons hier ophalen. Woensdagmiddag, na afloop van de laatste tour stappen we in de jeeps en rijden over een spectaculaire onverharde bergpas naar het afgelegen bergdorp Ushguli. Hier verblijf je twee nachten.

  • Dag 6 & 7 Donderdag en vrijdag - Ushguli

Je wordt wakker op 2.100 meter hoogte, net boven de boomgrens en aan de voet van de hoogste berg van Georgië, de Sjchara van 5.201 meter. Hiervandaan hebben we veel keuze in een enorm tourski- en splitboardgebied. We beklimmen enkele toppen van 3.000 meter en dalen af over onverspoorde poederhellingen. Na de tour op vrijdag pakken we onze spullen en rijden terug naar Mestia waar we nog een nacht verblijven.

  • Dag 8 Zaterdag - Reis

Het avontuur zit er bijna op. Na het ontbijt in Mestia stappen we in de auto en rijden terug naar Koetaisi. Onderweg stoppen we voor een lunch, voordat we afgezet worden bij het vliegveld.

Kleine groepen

Je bent onderweg met maximaal zeven deelnemers per gids. Dit is in de eerste plaats vanwege de veiligheid en comfort in de backcountry. Daarnaast beperkt deze groepsgrootte de wachttijden tot een minimum, zowel tijdens het klimmen als tijdens het dalen. Deze reis is geschikt voor gevorderde freeriders en ervaring met toerskiën of splitboarden is gewenst. Daarnaast stijgen we op de tourdagen 800 tot 1.200 hoogtemeters. Een goede basisconditie is dus vereist.

Wanneer?

  • 4-11 februari 2023
  • 11-18 februari 2023

Wat kost het?

Voor € 1850 euro ben jij weer een unieke ervaring rijker! Onderstaande zaken zijn inclusief:

  • Informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis
  • 5 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfte’ ski- of snowboardgids
  • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
  • 2 overnachtingen in een guesthouse op basis van halfpension op een gedeelde 
tweepersoonskamer
  • 5 overnachtingen in een hotel op basis van logies met ontbijt op een gedeelde 
tweepersoonskamer
  • 3 dagen liftpas
  • Alle transfers over land met eigen jeeps en chauffeurs
  • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
  • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds






Arjen
was born with maps of ski areas in the cradle and has visited almost all of them. His great passion is freeriding.

Reaktionen

Experte
paddyodenneboomAutor14 Januar 2023 · 09:55

Gaaf!

verslaafd aan wit goud!
Anfänger
CorDAutor23 Januar 2023 · 10:32

Deze staat nog steeds op mijn Bucketlist

Think with powder
Fortgeschritten
VinnieAutor23 Januar 2023 · 10:56

Georgia 🇬🇪 is te gek: beide caucasussen!

Maar pas op met de cha cha!

Ik moet ooit nog een keer de beelden bewerken in een TR

Sharing Secrets, Sharing freedom!
Antworten
Verpassen Sie nichts mehr!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, PowderAlerts und mehr!