Optimale alpen sneeuwbanden


 • robtiddens
  robtiddens op 30 janvier 2016 · 16:31
  Tot nu toe heb ik maar één optimale alpenband gehad en dat was de vredestein q70 snow gemonteerd onder mijn vw T4. Alle huidige moderne winterbanden ten spijt. Volgens mij zijn die niet gemaakt voor de steile alpen wegen. Te weinig grip bij veel sneeuwval en met name slush. Waar zijn de tests voor alpen/nordic banden?
 • Constant
  Beginner
  Constant op 30 janvier 2016 · 20:37
  De jaarlijkse winterbandtesten van ANWB en ADAC worden onder andere uitgevoerd op een afgesloten alpen-pas. Deze geteste banden zijn doorgaans vooral geschikt voor midden-europese omstandigheden incl de steile besneeuwde hellingen tijdens wintersport. Continental, Michellin en Goodyear staan meestal in deze top 3.

  Nordic banden zijn geoptimaliseerd voor Scandinavische omstandigheden, die geven mindere resultaten in de alpen maar zijn aanzienlijk beter bij de typische Zweedse omstandigheden zoals zeer koude temperaturen en/of ijzige omstandigheden.

  Je noemt Nordic en Alpen-banden als synoniemen terwijl het juist (deels!) een tegenstelling betreft, het is onmogelijk om alle karakteristieken in één band te krijgen. Ik denk dat je je nog even moet verdiepen in de materie alvorens stelling te nemen.

  Mocht je tijdens de wintersport iemand zien die een besneeuwde helling niet opkomt, kijk dan eerst eens of het een zomerbandrijder is, die zijn nog niet uitgestorven in de Alpen................
  Beginner , beginner en nog eens een beginner..................
 • Mars
  Tourist
  Mars op 30 janvier 2016 · 20:57
  Tot nu toe heb ik maar één optimale alpenband gehad en dat was de vredestein q70 snow gemonteerd onder mijn vw T4. Alle huidige moderne winterbanden ten spijt. Volgens mij zijn die niet gemaakt voor de steile alpen wegen. Te weinig grip bij veel sneeuwval en met name slush. Waar zijn de tests voor alpen/nordic banden? robtiddens op 30 jan 2016 16:31

  Gebruik eerst even de zoek funktie. Er is al zoveel over gepost.

  Bijvoorbeeld:
  Nokian topic http://wepowder.nl/forum/topic/98330
  Het grote winterbanden topic http://wepowder.nl/forum/topic/9225
  Wat is de beste winterband? http://wepowder.nl/forum/topic/184209

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro