Frankrijk piste opening - nog onzeker!


 • ctm
  Advanced
  ctm op 6 janvier 2021 · 23:29
  Minder dan 48 uur na de aanvankelijk genoemde datum voor de heropening van de bergresorts, handhaaft de regering de vaagheid. Aanstaande woensdag zou in de Defensieraad een besluit moeten worden genomen.
  Aanvankelijk had de regering gepland dat de skigebieden vanaf 7 januari aanstaande donderdag weer open zouden gaan. Maar hoewel de indices die aan Covid-19 zijn gekoppeld aan het begin van het jaar op een zorgwekkend niveau blijven, heeft de regering al gewaarschuwd dat het risico bestond dat deze heropeningen niet op de geplande datum zouden kunnen plaatsvinden.

  Afgelopen dinsdag betreurden de skiliftexploitanten dat de uitvoerende macht nog steeds geen commentaar heeft gegeven op hun lot, minder dan 48 uur na de aanvankelijk genoemde datum voor de heropening van de bergresorts.

  Volgens onze informatie vond op maandagmiddag een videoconferentie plaats van een uur tussen de belanghebbenden in de bergen en Jean-Baptiste Lemoyne, de staatssecretaris van Toerisme.

  Een bijeenkomst waarbij de minister onduidelijk bleef over een mogelijke heropening van de stations, zo meldden verschillende deelnemers aan deze bijeenkomst ons. Jean-Baptiste Lemoyne heeft een heropening nog niet bevestigd, omdat een dergelijk besluit woensdag tijdens de Defensieraad die woensdagochtend gepland staat in de Elysee, zou moeten worden genomen, zei zijn entourage.

  Volgens onze informatie worden momenteel vier scenario's door de uitvoerende macht overwogen. De eerste hypothese zou kunnen zijn om de wintersportresorts te heropenen met behoud van alleen een avondklok, zoals die in de rest van het gebied.

  De tweede optie die de uitvoerende macht in overweging neemt, is die van een gedifferentieerde heropening van stations, afhankelijk van het circulatieniveau van het virus in de territoria. In dit geval konden de stations in regio's of afdelingen die bijzonder door de epidemie werden getroffen, niet onmiddellijk heropenen.

  https://www.bfmtv.com/politique/reouverture-des-stations-de-ski-les-sc...  *message édité par ctm op 6 janv. 2021 23:30 (2% bewerkt)
  Ciao, Christian

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro