tour of non-tour skischoen


 • Frenktastic
  Advanced
  Frenktastic op 11 janvier 2012 · 22:32
  Het zoeken naar een skischoen is begonnen! (ik ben ook een snowboarder nl.)
  In de verhuur (waar ik gratis alles mag gebruiken) vind ik met mijn voeten niet de juiste schoen. vaak te ruim of in iedergeval te slap.

  Wat wil ik:
  Nu wil ik een schoen waarin ik een compact en gesloten gevoel heb, die ook wel goed stijf is (geeft                      toch meer controle)
  Ik heb een smalle hiel, en een brede voorvoet maat 46/47

  Waar wil ik:
  uiteraard buiten de piste en in de nabije toekomst ook wel wat omhoog vellen tot max 2 uur denk ik, als ik ga touren/vellen dan ik het wel op brede latten en niet op smalle tourskis.
  De nadruk ligt dan ook op afdalen.

  Nu kan ik een paar nieuwe ski boots proberen, de BD factors uit 09/10. met een mooi BOA systeem in de binnenschoen. Voor een scherpe prijs kan ik ze krijgen.
  Nu de vraag of het nodig is dat ik een schoen neem met een tour/loop stand als je max 2 uur velt/loopt/klimt
  Of lever je door de tour stand-mogelijkheid in op stijfheid of andere zaken.

  Kan ik niet beter (voor het zelfde geld) een gewone?! stijve schoen kopen, en het comfort tijdens het vellen opzij zetten....

  heren en dames, graag uw meningen....
  If the conditions are crap, it's called training!
 • Haagje
  Beginner
  Haagje op 12 janvier 2012 · 09:28
  passen, passen, passen.
 • skiester
  Advanced
  skiester op 12 janvier 2012 · 09:38
  als ze passen: gewoon doen.  BD zou op papier goed moeten zijn voor je: smal enkel deel, breder voordeel. Pas ook de buitenschoen zonder binnenschoen, want mijn ervaring bij de vrouwen versie van de factor is dat de binnenschoen heel smal was maar de buiten schoen niet!

  De factor is ook niet echt een tourschoen, meer een freeride schoen.  weet niet hoe stijf je het wilt hebben maar een gesloten pasvorm is belangrijker dan stijf (vind ik). 
  Als je alles onder controle hebt ga je niet hard genoeg!
 • Dio
  Advanced
  Dio op 12 janvier 2012 · 09:47
  De Factor is een skischoen die je ook voor touren kan gebruiken. Verwisselbare (tour)zool, Dynafit compatible, lichter dan een normale skischoen en nagenoeg net zo stijf (ik weet dat er verschil is maar voel het niet bij het skiën).

  Door het BOA systeem voelt de instap van de binnenschoen wat te krap (je komt moeilijk door de 'bocht' van manchet naar voet) waardoor je geneigd bent een halve maat groter te pakken. Probeer dat te voorkomen.
  Life is what happens the moment you put your phone away.
 • Opa
  Advanced
  Opa op 24 janvier 2012 · 14:37
  Er gaan geruchten dat Lange nu ook met serieuze Hike & Ride modellen komt....  :😃

  Age is a matter of mind: if you don't mind it doesn't matter!
 • kikkerindekou
  Tourist
  kikkerindekou op 24 janvier 2012 · 17:42

  Ik heb een smalle hiel, en een brede voorvoet maat 46/47

  heren en dames, graag uw meningen....


  ik zou gaan zwemmen  😉
  tijd om te gaan
 • kikkerindekou
  Tourist
  kikkerindekou op 24 janvier 2012 · 17:47
  maar dan zonder gekheid...een smalle hiel is redelijk goed te compenseren door een specialist. Ofwel door opvullen van de hiel of door uitbouwen voorvoet.
  tijd om te gaan
 • Opa
  Advanced
  Opa op 25 janvier 2012 · 12:26
  Hoe breed is breed en waarom breed? Doorzakken? Uitstulpinkjes? Als specialisten mijn voet opmeten is de conclusie ook altijd 'Breed!', maar ik ben altijd zielsgelukkig in een racefit. Wel een tijdje met zere poten inlopen, maar daarna jarenlang de perfecte schoen. Een keer brede schoenen genomen en quess what? Altijd pijn in mijn voeten! En dat heeft er alles mee te maken dat mijn 'doorzakkertje' baat heeft bij de sterke ondersteuning van een smalle schoen. Door die steun zakt hij niet door en wordt dus vervolgens automatisch minder breed... Net een nieuwe schoen van 100 mm breed. Dat is voor mij een zee van ruimte, dus ben erg benieuwd hoe dat gaat worden. Maar er komt nog een racefit (97 of 98 mm) naast! Dat is zeker.
  Age is a matter of mind: if you don't mind it doesn't matter!
 • kaspar
  Advanced
  kaspar op 28 février 2012 · 18:27
  opa: heeft een custom zooltje geen effect tegen het doorzakken?
 • Lester
  Beginner
  Lester op 1 mars 2012 · 17:36
  Ik heb geen ervaring met tourskischoenen, maar wel met tourskien in stijve skischoenen (salomon ghost). Als je hikejes van 2 uur wilt doen, zou ik naar gewone skischoenen kijken en niet teveel geven om de tour/loopstand van tourskischoenen.
  Buiten dat om ziet de BD factor er als een goede afdaal skischoen uit. Bij de sport4you hebben ze ook de atomic burner 120. Als de BD factor geen goede pasvorm heeft zou je die ook nog kunnen uitproberen.
 • semmel
  Expert
  semmel op 1 mars 2012 · 22:24
  Probeer ook eens de Nordica Fire Arrow.. Super schoen om mee te skien en prima om mee te lopen...
  Respect the Mountains..!
 • Rob64
  Advanced
  Rob64 op 1 mars 2012 · 23:45
  Allereerst je schoen moet passen en goed passen onafhankelijk wat voor een schoen het gaat worden.

  Zelf ben ik voorstander voor een stijve schoen, ik vind dat deze je in staat stelt de kracht (druk) goed op de ski over te brengen. Op mijn Armada JJ heb ik een "normale" binding staan en ski ik met een normale schoen.

  Daarnaast heb ik een paar ski's met tourbindingen (Dynafit) die ik ook met tourschoenen ski. Die tourschoenen bieden zeker voor tochtjes van 2 uur zeker voordelen. Dit met name in de loopstand en wel in de beweging waarbij je de ski naar voor duwt, daar is het van groot belang dat de schoen uit de voorlage stand komt.
 • Frenktastic
  Advanced
  Frenktastic op 3 mars 2012 · 22:28


  dat is m geworden, na veel schoenen gepast te hebben zit deze het best.
  De hike en ride schnall die erop zit werkt ok, al is het niet overdreven comfort wat je er erdoor krijgt, maar alle beetjes helpen
  Flex 110, al is dat natuurlijk een gevoel.. Vooral dat ie compact/gesloten om mijn voet zit is erg lekker.
  De stijfheid is goed genoeg om met veel gas en controle af te dalen, al ben ik 10 dagen geleden uit mijn skies gevlogen en met de heli naar het ziekenhuis gevlogen.... gelukkig alleen spieren verstijft en ribben gekneusd..

  Ik had met mijn maat nog het probleem dat ik voor een 29.5 of een 30 zou gaan. Maar bij een 30 werd de buiten schaal bijna 2 cm langer. Ik heb er voor gekozen voor de 29.5 en die laten uitdeuken/frezen in de lengte!
  Wat een top schoen is het nu! hele dag super controle en zonder koude tenen (al is dat lastig met die voorjaars temperaturen 8)

  If the conditions are crap, it's called training!

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro