Interesse peiling - familie freeride trip


 • skiester
  Advanced
  skiester op 7 janvier 2013 · 22:48
  Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die interesse hebben om een freeride trip te doen met de kinderen.

  Ik ben net weer terug uit Garmisch waar ik met mn zoontje van 10 een freeride trip heb gedaan met Pielenz. Was heel leuk, ondanks het waardeloze weer (regen/natte sneeuw tot boven op de berg) en de loodzware sneeuw. Maar het was mijn 4e keer daar en ik heb Garmisch nu wel gezien. Samen met nog een familie die daar was (ook met zoontje van 10) hebben we het idee opgevat of we dat volgend jaar niet in de Arlberg of Salzburg regio konden gaan doen, in de 2de kerstvakantieweek. En dan via Pielenz Tim inhuren om ons te begeleiden. Tim zat vroeger hier ook op het forum en is een enorm leuke, motiverende skileraar/gids die buiten freeride ook freestyle doet dus er worden zo her en der ook wel bospaadjes en schansjes genomen! Alles natuurlijk in volle lawine uitrusting (3-eenheid - is evt te huur via Pielenz) met pieper checks etc. En veilige routekeus, zeker met kids erbij. Hij maakt ook video opnamen en geeft goede tips om beter te worden.

  Maar om dit te doen dacht ik een pension of chalet te huren, omdat allemaal (acco en Gids) kostentechnisch een beetje haalbaar te houden hebben we eigenlijk nog 1 of 2 families nodig. Niet dat de hele familie moet gaan freeriden (bij ons doen ook alleen ik en mn oudste zoontje dat), maar minimaal 1 ouder die met de kids meegaat. Skilevel moet wel hoog zijn om het interessant te houden - dus off piste ervaring gewenst danwel als dat nog niet aanwezig is moeten de kids in het hoogste niveau zitten van de skiles cq een slecht geprepareerde zwarte afdaling (hobbels en ijs) soepel en parallel kunnen afdalen cq misschien hier in NL lid zijn van skiclub. Zelfde geldt natuurlijk voor de ouders die meegaan.

  Uit eigen ervaring weet ik dat het heel lastig is om freeride trips voor kinderen te vinden, maar in Tim heb ik een gids/leraar gevonden die dat heel goed kan en ook Nederlands is. Ook een gemengde groep met ouders en kids deed hij dit jaar heel goed. Dus als je kids klaar zijn met de skiles omdat er geen hogere groep meer is en je iets uitdagends wil doen maar het wel veilig wilt houden is dit je kans! Ik denk zelf aan leeftijdsgroep 10-15 jaar maar als het qua skiniveau past kunnen andere leeftijden ook mee. Met veel interesse kunnen we 2 groepen maken (op niveau of anders een kids groep en een volwassenen groep) maar laten we eerst maar eens kijken of we 1 groepje vol kunnen krijgen.

  Ik hoor het graag als er interesse is!
  Als je alles onder controle hebt ga je niet hard genoeg!
 • sanno
  Tourist
  sanno op 8 janvier 2013 · 10:44
  heel leuk idee, maar komt net even te vroeg.
  Vanaf volgend seizoen hoop ik elke week tenminste 1 dag/avond met de kinderen in de sneeuw te staan zodat ze flinke sprongen (voorwaarst) maken. Hopelijk eind volgend seizoen is de oudste dan klaar voor zoiets, maar met kerst nog niet, of de sneeuw moet dan vroeg vallen bij ons.
  Toerisski
 • skiester
  Advanced
  skiester op 8 janvier 2013 · 10:58
  Ach, als mijn man en andere zoontje ook meegaan (geen idee of die dat willen eigenlijk) dan zijn er ook kids die gewoon in de normale skischool gaan, mn jongste is volgend jaar zeker niet aan freeride toe - je moet echt denken aan dat ze een zwarte piste die er slecht aan toe is, hobbels/ijs etc, soepel en in parallel kunnen afdalen.

  Gewone skischool: Dan heb je echter wel een ouder nodig die ze daaruit halen, want met gids wil het soms nog wel eens laat worden....

  Nog meer freeriders met freeridende kids hier?
  Als je alles onder controle hebt ga je niet hard genoeg!
 • mhilberts
  Beginner
  mhilberts op 8 janvier 2013 · 13:21
  Ja,

  Zoontje van 10 gaat mee op "inbound" off piste. Nog geen backcountry trips...
  Doe hem een pieper om maar nog geen shovel en probe. Dat moet er volgen jaar maar van komen. Jongere zoon (7jr) blijft op de piste maar gaat inmiddels wel zwarte moguls af dus wie weet volgend jaar.
  Mijn vrouw is vooralsnog 100% piste helaas...

  Leuk idee wel en goed initiatief, zal het eens in de groep gooien.
 • skiester
  Advanced
  skiester op 8 janvier 2013 · 14:02
  OK leuk! Nog een 10 jarige past wel lekker. Ik heb ook een zoontje van 7 maar die is heel voorzichtig en is nog lang niet toe aan ofpiste. Vind ik hem sowieso ook nog te jong voor. Die van 10 kan al pieper zoeken en vindt het leuk. Verwacht niet dat ie ook daadwerkelijk iets kan doen tijdens een ongeval maar hij weet al wel dat ie snel zn pieper op zoeken moet zetten. SKiet ook met sonde en schep. heeft zelfs al een airbag maar die is eigenlijk nog een beetje te groot.

  Piste skiende eega's ook welkom! Er komen misschien wel meer piste skiers bij (bij ouders en kids). Zolang er maar iemand is die de respectievelijk kids uit de les kan halen cq oprapen uit de diepe sneeuw komt het allemaal goed! Is juist leuk om een freeride trip met de familie te maken. De manier om toch gezellig met gezin onderweg te zijn. En we hoeven ook niet perse 6 dagen te freeriden! Misschien handig om eerst paar dagen in te skien en dan 4 dagen Tim regelen?

  Stuur me anders even je mail adres per pm dan houd ik je op de hoogte!
  Als je alles onder controle hebt ga je niet hard genoeg!
 • AllMountain
  Beginner
  AllMountain op 9 janvier 2013 · 20:11
  Leuk idee skiester en sluit me er graag bij aan.

  Kom net terug van een ruime week vakantie met de familie uit St Anton en ken het gebied redelijk goed, 1e keer was reeds 30 jaar geleden voor mij daar. Er zijn echter genoeg ander opties te verzinnen in het Arlberg gebied.

  Mijn oudste is 11 jaar en skiet al redelijk parallel en een enkele keer net naast de piste. In het echte terrein neem ik hem echter niet mee maar heeft zeker wel zijn voorkeur. Met extra voorbereiding op de indoor baan en sneeuw zal het niveau nog verdere stijgen maar het echter gevoel van off piste skien moet zich zeker nog verder ontwikkelen.

  Mijn vrouw heeft minder ervaring maar heb ik vorige week wel kunnen laten genieten van een mooie toerroute. Onze jongste 2 kinderen zullen nog in de skiles gaan. Al met al een aaansprekend idee voor een familie freeride camp.
 • letitsnow
  Tourist
  letitsnow op 9 janvier 2013 · 20:19
  he skiester, hoop dat je een goede laatste dag op de zugspitze? hebt gehad. zo te lezen krijgen de kids wat medeskiers volgend jaar! arlberg is een goede optie....en uiteraard nog gefeliciteerd, groeten, henk
 • DirkH
  Beginner
  DirkH op 9 janvier 2013 · 21:21
  Seizoen 2013-2014 komt er een liftverbinding tussen lech en warth schrocken. Verhoogt misschien jullie opties voor goedkope logies.

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro