Safety Wednesday: Safety tips van de week

Safety Wednesday: Safety tips van de week

[b]1. Lawine? Altijd melden…[/b]
Menno Boermans is als bergredder werkzaam bij de bergreddingsdienst van Zermatt. Als geen ander weet hij wat de kosten in tijd en geld zijn als een reddingsdienst voor niets uitrukt. Naar schatting rukt een reddingsdienst 4 tot 5 keer per jaar voor niets uit. Voor de complete Alpen is dat een aanzienlijk aantal. Lawine? Even melden! Kleine moeite en groot plezier. Waar melden? In ieder geval bij de lokale pistedienst!

[quote]Bruno Jelk, chef van de bergreddingsdienst in Zermatt, verzoekt dan ook om lawines altijd te melden. Zelfs, of juist, als je weet dat er niemand bedolven is.[/quote]

Meer weten? Klik [url=http://www.bergredding.nl/?p=705]HIER[/url]

[b]2. Stop GSM na ongeluk in je rugzak![/b]
Onlangs ontstond er wat rumoer omtrent portofoons en mobiele telefoons die lawinepiepers zouden storen bij hun werk. Menno Boermans wees me daarom op de volgende uitspraak “Maar we moeten niet overdijven”, zegt Klaus Wagenbichler, de verantwoordelijke van de Oostenrijkse bergreddingsdienst op het gebied van lawines.

“Uit de praktijk is nog geen enkel geval bekend dat een lawinepieper uitgeschakeld is door een portofoon. Het is heel simpel: stop je portofoon of telefoon in je rugzak.”

Menno voegt daar aan toe:
[i]Overigens is het niet aan te raden om je mobiele telefoon uit te schakelen, wanneer je als freerider of toerskiër bij een lawine betrokken raakt. Elke seconde telt immers, en als je nog extra informatie wilt doorgeven terwijl je telefoon uitstaat, verlies je kostbare tijd. Bovendien kan het voorkomen dat de alarmcentrale je terugbelt om extra informatie in te winnen. Stop na het alarmeren je gsm in het topvak van je rugzak. Deze zal je dan niet storen bij het zoeken met je lawinepieper, en mocht de reddingsdienst je bellen, dan hoor je hem -hopelijk- overgaan.[/i]

Meer weten? Klik [url=http://www.bergredding.nl/?p=713]HIER[/url]

meteomorris

Réactions

Touriste
MennoBoermansAuteur7 mars 2009 · 10:37

Een voorbeeld: In Tirol zit de Bergrettung nu al met een kostenpost “onbetaald” van 35.000 euro…
\

http://www.bergredding.nl/?p=726

Poeder, Kiekjes en Pleisters
Répondre
Ne manquez plus rien !

Recevez les dernières nouvelles, les PowderAlerts et plus encore !