PA#8 komt er aan

PA#8 komt er aan

45-80 cm vers
Huidige situatie


Wat waren poederalert#6 en 7 goed, check

maar eens van wePowder teamrider Roel van der Laan. En afgelopen zaterdag viel er nog eens 10-25, lokaal 40 cm sneeuw om je door het weekend heen te helpen. Dinsdag en woensdag wordt het even goed zoeken, daarna dient poederalert#8 zich al weer aan.

Op het moment van schrijven heeft de jetstream zich helemaal boven Scandinavie genesteld, wat goed te zien is op de jetstreamkaarten. Een sterk hogedrukgebied boven de Alpen zorgt voor mooi en warm weer, maar op de Atlantische Oceaan draait het laag Robert zich warm. De jetstream zalt daarbij richting het zuiden waarna er sneeuw volgt in de noord(west)alpen.
Korte termijn

Dinsdag en woensdag worden relatief warme dagen. Met een nulgradenniveau tussen de 2000 en 2500 meter hoogte wordt het mild. Zeer mild. Gelukkig staat de zon laag en is de luchtvochtigheid gering waardoor natte lawines zo goed als uitblijven. In schaduwrijke bossen en op noordhellingen blijft het daardoor lekker koel en de sneeuw fluffy.> Poederregio’s: Salzburgerland & Steiermark, Ostlicher Alpennordhang, Voralberg & Tirol, Berner Oberland, Zentral Schweiz & Graubunden, Haute Savoie, Wallis & Berner Oberland & Isère & Savoie .Lange termijn

Donderdag trekt het laag Robert het vasteland op. De jetstream draait naar het noordwesten, waarna fronten en koude lucht op donderdag richting het noord(west)en van de Alpen worden gedirigeerd. De temperatuur zakt snel, waarbij de sneeuwgrens richting de 600 meter zakt. Donderdag markeert de 1e aanval. Sneeuw dan in de regio’s 1, 2, 3 en 4. Vrijdag passeert het 2e en waarschijnlijk actievere front. Dan ook sneeuw in de Isere en Savoie. Tot en met vrijdag 20-50 cm in de regio’s 1 tot en met 5. Waarbij de neerslagrijke gebieden al snel richting de 45-80 cm gaan. Denk aan Unterwallis, de vooralpen van de Savoie, Haute Savoie en Isere en het Berner Oberland. Voor donderdag en vrijdag kun je het beste op zoek naar bosrijke gebieden in Wallis, Berner Oberland, Voralberg en de (haute) Savoie. Aanscherping volgt woensdag.

Vanaf zaterdag wordt het wat complexer. Hogedruk duwt de jetstream meer naar het oosten waardoor nog niet zeker is waar deze exact komt te liggen. 200 kilometer naar het westen betekent dat de Alpen in de koude lucht zitten, terwijl 200 kilometer naar het oosten als consequentie heeft dat grote delen van de Alpen in de milde lucht komen te zitten. Daarover later deze week meer.> Lange termijn poeder indicatie: Alps & Scandinavia.Poeder Advies

Woensdag een update, maar ga er maar vanuit dat je donderdag en vrijdag de meeste pow scoort in het noordwesten. (Wallis, Berner Oberland, Voralberg en de (haute) Savoie) Ook de rest van de (Franse) Noordalpen doen goede zaken. Woensdag volgen de nieuwe where to go gebieden!Stay Stoked!
Morris

meteomorris

Réactions

Avancé
luuk999Auteur26 décembre 2011 · 17:32

hoppaa! vanaf morgen zit ik tot 7 jan. in Klosters heb er zin in!!!

Avancé
vlokfeestAuteur26 décembre 2011 · 18:10

Owkay! Wordt een weekje “wintersport” dan toch een powderchase? Hopelijk is de nieuwe lines (met lijnen) dan ook weer online voor inspiratie?

Débutant
HaagjeAuteur26 décembre 2011 · 18:29

eens kijken of ik nog wat vrij kan regelen

Expert
PaulLeliveldAuteur26 décembre 2011 · 19:29

Nice, begon al een beetje afkick verschijnselen te krijgen.

Touriste
rbAuteur26 décembre 2011 · 20:26

Niet alleen in Nendaz was het goed toeven, ook in St. Anton kwamen alert 6 en 7 ook goed door:

Touriste
Bart1Auteur26 décembre 2011 · 20:43

@Josvboxtel, dat zal niet gebeuren. Ook voor onze developers is het kerstvakantie…

You ski? wePowder!
Débutant
Jaap_WAuteur26 décembre 2011 · 20:54

Blij!

Avancé
vlokfeestAuteur26 décembre 2011 · 22:00

@bart: en terecht! Ziezo puik werk!

Débutant
MiggelAuteur27 décembre 2011 · 08:33

Zijn hier ervaringen om rond de jaarwisseling met 4 mensen richting de Alpen te rijden en een accommodatie te vinden (do-zo)? Ik dacht Berner Oberland, maar kan ook Voralberg worden.

What goes around comes around
Avancé
RobinNAuteur27 décembre 2011 · 10:05

Donderdag avond in de auto richting Tirol, Newyears vieren in Mayrhofen bij Boogerd. Vrijdag zoeken we een gebied op met lekker veel bossen en poeder, zin an!

Waar het wit is, is een weg.
Avancé
micheldommelAuteur27 décembre 2011 · 19:29

Iemand nog een plekkie vrij in de auto? Ik heb deze keer zelf geen auto voorhanden. Op kerstavond een soort van ontploffing gehad onder de motorkap. Zit te denken aan donderdagavond t/m zondagavond.

Répondre
Ne manquez plus rien !

Recevez les dernières nouvelles, les PowderAlerts et plus encore !