Warm en PA#19

Warm en PA#19

Sneeuw komt er aan.
Huidige situatie


Het is warm in de Alpen. Erg warm. Gister werden er temperaturen van +10 gemeten op 2000 meter en de sneeuw is zich snel aan het transformeren tot slush. Dat is heel wat anders dan

van gortdroge poeder uit Japan die Koen, Sam en Yannick terugbrachten. Zelden zo’n mooie beelden van laaglanders uit Japan gezien.

Ondertussen zijn de big mountain lijnen in goede conditie. Noordwanden liggen er goed bij en gister reden Erwin en Rens hele mooie lijnen. Foto’s daarvan binnenkort te zien. Nu ff haast, want ik moet weer de berg op.
Korte termijn

Het blijft warm in de Alpen. Hoewel er in de nacht wat bewolking kan ontstaan in de dalen en het er 's ochtends fris aanvoelt is het boven de op de berg helder en 's ochtends vroeg al warm. Vanochtend was het ook al weer 2 graden op 1700 meter. Tot en met zaterdag blijft het warm. Vanaf zondag wringt een lagedruk gebied zich via de Noordzee richting de Alpen. Via Frankrijk en het Rhone-dal zakt het af richting de Middellandse zee. Dit laag lijkt een ideale koers te volgen voor een retour d’est.

Van zondag op maandag levert dit eerst sneeuw op in het noordwesten van de Alpen. Tegen de tijd dat het laag zich als een Genua laag ontwikkeld begint het ook te sneeuwen in de Italiaanse Piemonte. Op dit moment positioneert het laag zich precies zo dat de Piemonte, de Gotthard en Ober Wallis in de line of fire komen te liggen. Maandag en dinsdag hier de meeste sneeuw (30-50 cm). Omdat in dergelijke situaties het laag nog wel eens honderd kilometer naar het oosten of westen wil verplaatsten zijn de exacte details nog onder voorbehoud. Zaterdag meer hierover.

Dan nog een snelle analyse voor de Romania gangers. Het blijft er de komende dagen relatief koel (nulgradenniveau rond de 1000-1200 meter) met af en toe sneeuwval.Lange termijn

Mogelijk donderdag een noordelijke nazwieper, maar hogedruk ligt op de loer om stormen en kou op afstand te houden.> Lange termijn poeder indicatie: Alps & Scandinavia.Poeder Advies

Ben je nog niet in de Alpen of Pyreneen dan geldt: save your euros! Tot en met zaterdag extreem mild. Wil je gaan touren, houd dan rekening met de tagesgang. Vanaf het middaguur neemt de kans op natte sneeuwlawines heel snel toe. Poeder vind je alleen nog op noordhellingen en de dichtbegroeide bossen.Stay Stoked!
Morris

meteomorris

Réactions

Avancé
atlasemielAuteur2 mars 2012 · 08:53

@Morris, Cheers. Roemenië, Here we come!!!

Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow
Débutant
Merel!Auteur2 mars 2012 · 14:18

thanks!! Dat wordt een eindje rijden!!

Touriste
tsc72149Auteur2 mars 2012 · 14:25

hoezo,gaan jullie dan ook naar Roemenie?

Let the mountains have it's day or two following a big storm
Avancé
Willem2kAuteur2 mars 2012 · 15:42

Ik ga maar vast duimen voor die nazwieper denk ik. :)

Snowboarding without friends is not snowboarding.
Avancé
koen_djfistelAuteur3 mars 2012 · 09:39

YIHAAAAA ; dat ziet er nislecht uit ; first tracks in de fagaras-mountains !!! De hoektanden worden geslepen : de SBSLOPE-DRACULA-TRIP is ON !!!

sbs roelz
Avancé
dejongarnoAuteur3 mars 2012 · 17:56

Zo koud en sneeuwrijk januari was, zo warm en droog was februari. 3 weken terug min 25, deze week op dezelfde hoogte plus 15; dat is dus 40 graden verschil!!!
\

Maart roert zn staart…???

Débutant
Merel!Auteur3 mars 2012 · 19:55

Neej geen roemenië, solden -> piemonte was en aardige zit! Nu in la thuille, maar twijfelen toch ernstig of we wel goed zitten?!?

Répondre
Ne manquez plus rien !

Recevez les dernières nouvelles, les PowderAlerts et plus encore !