Freeride Open in Kappl

Freeride Open in Kappl

In het kleine Kappl in het Paznauntal start vanaf morgen de allereerste Freeride Open. Van 20-22 februari draait het in Kappl alleen maar om freeriden. Ongeveer een week geleden was Kappl de locatie waar de Freeride World Tour naartoe is uitgeweken omdat de condities in Fieberbrunn niet goed genoeg waren. Totdat Julien Lopez een lawine aftrapte bij het omhoog hiken na een crash en het hele circus verhuisde naar Andorra.

Maar goed, van 20-22 februari kan je in Kappl nieuw materiaal testen, de nieuwste freeride films zien, goed feesten en meerdere lezingen en workshops over veiligheid volgen. Een top initatief, niet alleen omdat er aandacht is voor freeride, maar ook omdat steeds meer dorpen freeride serieus nemen en hier ook op een verantwoorde manier mee omgaan.

Safety

Vrijdagavond start het met een clinic over lawines en snow safety en kan je meerdere films bekijken. Op zaterdag en zondag is het mogelijk om nieuwe ski’s te testen en op zaterdagavond is er een goed feestje. En alles is ook gratis!

Bijzijn is meemaken!

Dit weekend vindt in Kappl ook de Open Faces Freeride contest plaats die in een eerder stadium is gecancelled vanwege de condities.

(c) All pictures Klaus Polzer downdays Freeride Mission 2015 Kappl

Arjen
was born with maps of ski areas in the cradle and has visited almost all of them. His great passion is freeriding.

Reacties

Gevorderd
Mitchel.Auteur19 februari 2015 · 17:50

Kappl, hoe een klein dorp groot kan zijn! Ik heb er zin in!

Komen er nog meer??

Skiing is Freedom!
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!