#PA21: hold your horses

#PA21: hold your horses
Andermatt gisteren
Andermatt gisteren

Tussen maandag en woensdag viel er 35-60 cm vers in de Piemonte en door goed te zoeken was er mooie poeder te vinden. Daarna ontplofte het een beetje in delen van de Dolomieten. Uit het niets reactiveerde het laag en duwde zich via de Dolomieten en de Hohe Tauern naar het noorden. Daar blijft het vandaag nog even hangen en vandaag en zaterdag worden zowaar weer poederdagen. Maar het window is wederom klein. Vandaag sneeuwt het nog lekker door in het oosten van Oostenrijk en de zaterdag is een prima poederdagje in en rond de Hohe Tauern. Vooral ook omdat de laatste sneeuw die er vandaag valt vrij koud zal vallen omdat er een koufrontje vanuit het noorden inknalt. Koude poeder op wat zwaardere poeder, de beste ingrediënten voor een leuk poederdagje op de zaterdag.

Zaterdag is een poederdag

Vandaag en morgen dus een poederdag in de Hohe Tauren, ofwel het zuiden van het Salzburgerland.Ook in de overige gletsjergebieden van Oostenrijk en in Andermatt is wel wat te halen als het zaterdag opklaart. Maar het meeste dus in en rond de Hohe Tauern.

Klein window

Want zondag stroomt er al weer warmere lucht binnen en dan wordt het 3 dagen afzien.Of beter… thuis blijven als je al niet in de Alpen zit. Zondag tot en met dinsdag valt er weliswaar neerslag in de noordalpen, maar is het te warm en ligt de sneeuwgrens erg hoog. Pas met de passage van een koufront op dinsdag verbeteren de condities zodat het vanaf woensdag weer poeder rijden wordt in de noordalpen.

#PA21: hold your horses

En daarmee wordt het even wachten met #PA21. Het heeft er alle schijn van dat midden volgende week het aan gaat zijn in de noordalpen. Het Europese model is daarbij heel erg positief met vanaf woensdag tot ver in het paasweekend kou en veel sneeuw. Terwijl de Amerikanen ook neerslag zien, maar ook in neerslaggrens die met name in het westen van de noordalpen aan de hoge kant ligt.

Op grond van de huidige kaarten heeft een paaspoederweekend in het oosten van de noordalpen dan ook de beste kaarten. Ofwel Tirol en het Salzburgerland.

Maandag pas weer een volgende update

Stay stoked

Morris

meteomorris

Reacties

Expert
ieismAuteur27 maart 2015 · 17:34

Vandaag totaal geen poederstress in Andermatt, heel rustig.
Halfbewolkt en beetje sneeuw. Nu verder naar het oosten…

Good mountain sense is knowing how to avoid situations that require expert mountain sense.
Gevorderd
koen_djfistelAuteur29 maart 2015 · 20:15

m’n horses worden onrustig morris ; en beginnen van stoke met hun bit te schuimen …

sbs roelz
Gevorderd
evanAuteur29 maart 2015 · 22:18
Gevorderd
ConstantAuteur29 maart 2015 · 22:35

Paaspoedersneeuw?! :-)

I need Coffee, you need Coffee, we all need Coffee.................
Gevorderd
SamSamAuteur30 maart 2015 · 01:35

check die forecast rood kleuren

Gevorderd
Jurjen BoardshortzAuteur7 april 2015 · 22:11

We konden toch onze horses niet holden in de hoop dat er toch wat poeder zou vallen. Helaas werd het vooral regen. En veel wind. Klein videoverslag hier gezet: http://www.boardshortz.nl/driedaagse-poedertrip-naar-portes-du-soleil/

Jurjen van Boardshortz.nl
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!