Verse sneeuw in de maak voor de hoogste toppen

Verse sneeuw in de maak voor de hoogste toppen

Vandaag was er hier en daar weer wat wits te bewonderen op de webcams en dinsdagochtend zal dat ook het geval zijn op de hoogste toppen. Maar met de naar zuidwest draaiende jetstream komen de Alpen onder de invloed van de tropische storm Henri (de 8e alweer dit seizoen) en warme lucht vanuit het zuiden. Pas vanaf donderdagmiddag komt het noordwesten van de Alpen in de koude lucht te liggen omdat de jetstream dan zich verder naar het oosten verplaatst. In de nacht van donderdag op vrijdag gaat dat voor sneeuw zorgen in het noordwesten, waarbij de sneeuwgrens richting de 2500 meter zakt.

De hoogste toppen in de Maurienne vallei vanochtend (14 september)

Sneeuw voor de hoogste toppen

Omdat de aanvoer van echt koude polaire lucht nog niet op het programma staat zijn het voornamelijk de hoogste toppen die een laagje wit poedersuiker erbij mogen schrijven. De actuele sneeuwverwachtingslijstjes vind je hier. De winter is nog ver weg, maar het nieuwe wit van de laatste week laat mooi zien dat we de zomer achter ons laten. Mogelijk dat de lucht na het weekend wat kouder wordt. Mocht dat het geval zijn dan volgt er later deze week nog een update.

Het goede nieuws is dat de zomer zich terugtrekt en dat we langzaam aan de winter kunnen gaan denken. Tijd om je snow safety kennis op te frissen, je tickets voor het Freeride Film Festival te boeken (al ruim 50% van de tickets is verkocht) en wat inspiratie voor poederbestemmingen op te doen voor het seizoen. #winteriscoming

Stay stoked

Morris

meteomorris
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!