Verse sneeuw rond de Ortler

Verse sneeuw rond de Ortler

De Ortler, een 3905 meter hoge berg gelegen op de grens tussen het Italiaanse Zuid-Tirol en Lombardije, is de hoogste bergtop van het gelijknamige massief. Wat niet iedereen weet is dat deze voor velen toch minder bekende top lange tijd de hoogste berg van Oostenrijk is geweest. Pas nadat Zuid-Tirol in 1919 onderdeel werd van Italië werd de Grossglockner de hoogste bergtop van Oostenrijk. De Ortler regio is zo’n typische inner alpine regio waar de winter in de regel vroeg start en lang aanhoudt. Ook vandaag viel er in de gebieden rond de Ortler weer sneeuw en kijkend naar de beelden van Bormio 3000 dan is de top daar al zo mooi wit dat je bijna zou wensen dat de Valbella stoeltjeslift al zou draaien.

De Ortler en omgeving (meer gebieden klik hier)

Opvallend aan de beelden van vandaag is ook het feit dat het juist de gebieden zijn die direct aan het Ortler massief liggen die de meeste verse sneeuw hebben gekregen. De Passo Stelvio, de top van Bormio en Sulda zijn weer wit. Maak je de straal groter richting Passo Tonale of Livigno, dan is de oogst al duidelijk minder.

Vorige winter was het de regio rond de Ortler waar het al goed rijden was begin december terwijl de rest van de Alpen angstvallig de dagen telde tot de eerste sneeuwval. Gaat de Ortler regio deze winter weer als eerste aan zijn?

Bormio is wit

Heerlijk wit op de Stelvio

Stelvio Pass

Sulda (Am Ortler)

Wat suiker in Livigno

En wat latex op de velden rond Passo Tonale

meteomorris
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!