153 centimeter sneeuw verwacht in Mt. Baker

153 centimeter sneeuw verwacht in Mt. Baker

Dat het sinds 10 dagen winter is aan de overkant zal je niet ontgaan zijn. Maar het wordt nog erger. Een jaloersmakende dump is onderweg naar Noord Amerika en voor de komende 6 dagen wordt er minimaal 153 centimeter sneeuw verwacht in Mt. Baker. Zowiezo is het goed aan in de Pacific North West en de Canadian Rockies, want een blik op de top 10 toont allemaal resorts in die regio.

Sprakeloos
Sprakeloos

Jammer genoeg stijgt de temperatuur wel een paar keer tijdens de dumps. Maar een beetje natte sneeuw kan geen kwaad zo vroeg in het seizoen. Dat maakt de base alleen maar nog beter. Zoomen we in de op kaart dan zien we de bekende zwarte vlekken op onze sneeuwkaarten. Wat zoveel wil zeggen als dat de verwachte hoeveelheid buiten de legenda loopt. Ofwel een ruime 100cm+.

Zwarte vlekken op de kaart
Zwarte vlekken op de kaart

Zoals gezegd piekt de temperatuur een paar keer, maar niet getreurd. De kou volgt daarna met nog wat extra sneeuw. Het lijkt er op dat de Pacific North West op weg is naar een historische opening van het seizoen. Een opening zoals ze die al in geen 3 seizoenen hebben gezien.

Al lekker wit in Stevens Pass
Al lekker wit in Stevens Pass

Meer sneeuw? Check de sneeuwkaarten van Noord Amerika om zelf een beeld te krijgen.

meteomorris
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!