US: GROOT lawine gevaar in Utah, Colorado, Idaho, Montana en Wyoming

US: GROOT lawine gevaar in Utah, Colorado, Idaho, Montana en Wyoming

Het westen van de Verenigde Staten wordt al sinds maandag geteisterd door fikse sneeuwstormen. Flinke sneeuwval en stormachtige winden zorgen voor een gevaarlijke nieuwe laag sneeuw. Daarnaast ligt veel plaatsen een versuikerde laag sneeuw als basis en het recept voor ellende is daar. Niet voor niets geldt voor grote delen van het westen van de VS op dit moment GROOT lawinegevaar. Trips in de backcountry worden de komende uren daardoor afgeraden. Check je lokale lawinebericht en bereid je goed voor. Geen kennis van lawines en alpine gevaren? Huur dan altijd een gids en werk aan je kennis door lid te worden van de Safety Academy.

Ook inbounds is het oppassen geblazen. Door de vele sneeuwval van de afgelopen weken zijn er treewells ontstaan en gister is er nog een skier in een treewell overleden in Jackson Hole.

Actueel lawinegevaar. Rood = GROOT)
Actueel lawinegevaar. Rood = GROOT)
meteomorris
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!