2 doden door lawine in Les 4 Vallees

2 doden door lawine in Les 4 Vallees

Zaterdagmiddag werden 4 freeriders gegrepen door een lawine toen ze onderweg waren in het skigebied van Verbier. Op een spaarzaam door bomen ‘beboste’ helling net boven Le Tzoumaz in het Zwitserse Wallis kwam een lawine naar beneden toen de 4 daar onderweg waren. 2 van hen moesten het bekopen met de dood. 2 anderen zijn door een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Meer info

Exacte detail ontbreken nog, maar als er meer bekend is dan melden we dat hier. Mochten jullie iets weten, meld het dan hieronder.

De breuk
De breuk
Het gebied waar de lawine naar beneden kwam
Het gebied waar de lawine naar beneden kwam
De zoekoperatie
De zoekoperatie

Bovenstaande laat weer eens zien dat een paar bomen nog geen bos maken. Met bomen bedoelen we dus niet een paar losse bomen op een helling. Want ook daar kunnen lawines naar beneden komen. Dat bewijst het ongeluk van vandaag. Maar zoek je even rond op de site van data-avalanche, dan vind je al snel nog meer voorbeelden:

Lawine in Tignes (c) Data-avalanche.org
Lawine in Tignes © Data-avalanche.org

Als het voor velen te lastig wordt om nog bochten te draaien, dan begint het bos een veilige(re) plek te worden. We bedoelen dan zoiets als in het fimpje hieronder en dan is het zelfs nog oppassen in de open ruimte die je achter in het beeld ziet.

Test gratis je kennis over lawines en gevaren buiten de pistes

Steeds meer mensen gaan off-piste, maar lang niet iedereen gaat goed voorbereid. Vaak gaat dat goed, soms niet. Dit seizoen vielen er al 21 doden als gevolg van lawines. Heb jij genoeg kennis? Test het en start hier gratis het eerste hoofdstuk van de Safety Academy. Geen kennis? Blijf op de piste of huur een ski/berggids.

meteomorris

Reacties

Expert
BSSKI.chAuteur17 januari 2016 · 21:56

Helaas waren het riders van de FWQ … Ik ben bang dat hier de ‘stoke’ iets te groot was… heel droevig. :(

Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!