Lawine op Hochferner: Eén van de twee vermiste personen dood gevonden

Lawine op Hochferner: Eén van de twee vermiste personen dood gevonden

Sinds zaterdagavond zijn reddingsdiensten actief op en rond de Hochferner. Op zaterdag zijn daar vier alpinisten meegesleurd in een enorme lawine.
Zondag werden al twee van de vier alpinisten gevonden. De hulp kwam voor hen te laat. De gehele zondag en maandag is er verder gezocht, waarbij er ook gepoogd is het signaal van mobiele apparaten op te vangen. Dit leverde geen resultaat op.

Recco zoekapparaat
Recco zoekapparaat

Dinsdag werd de reddingsoperatie gestaakt vanwege wind, nevel, regen en sneeuw op vandaag (woensdag) weer opgepakt te worden. Daarbij is gebruik gemaakt van een helikopter voorzien van een Recco zoekapparaat. Met behulp hiervan kon vandaag een derde slachtoffer gelokaliseerd worden. Ook voor hem kwam de hulp te laat.

TIP: lees dit artikel over de schijnveiligheid van Recco

Reddingsdiensten vrezen daarnaast voor het leven van de vierde en laatste lid van de groep klimmers die zaterdag door de lawine gegrepen werd. (bron en bron)

TIP: in dit artikel lees je hoe een lawine ontstaat

Inmiddels al 4 doden door lawines

Na Hintertux is dit al de tweede dodelijke lawine in de Alpen dit winterseizoen. Hiermee staat de teller al op 4 dodelijke slachtoffers dit seizoen en wordt voor het leven van de laatste klimmer nog gevreesd. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden.

Sinds twee weken is het afwisselend winters en stormachtig en dan weer mild in de bergen. Eind vorige week viel er sneeuw in het oosten van de Alpen waarbij er sinds afgelopen weekend een krachtige tot stormachtig wind staat en het sneeuwdek op scherp heeft gezet. De winter is wederom aan het opstarten met alle gevaren van dien. Ga je komende winter off-piste? Zorg dan dat je goed voorbereid gaat. Het eerste hoofdstuk is gratis.

Haas
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!