Betaalbaar heliskiën of heliboarden in Livigno

Betaalbaar heliskiën of heliboarden in Livigno

Een helidrop heeft bij veel skiërs en snowboarders een plaats op de bucketlist. Gek genoeg komen heel veel dingen pas op een bucketlist te staan, wanneer je er een bepaalde moeite voor moet doen. In het geval van heliskiën of -boarden betekent dat toch wel behoorlijk wat knaken op tafel leggen om met de metalen vogel naar boven te worden gebracht. En we moeten nu eenmaal keuzes maken. Toch hoeft heliskiën niet duur te zijn, zoals in het Italiaanse Livigno.

Voorbeeld voor andere gebieden

Livigno is een voorbeeld voor heel veel andere gebieden op het gebied van de benadering van het freeriden. De gedachte is dat informeren veel meer zin heeft dan simpelweg verbieden. Zo zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat je iedere dag de juiste informatie tot je beschikking hebt. Bij de liften staan grote borden en iedere ochtend wordt het eigen lawinebericht van Livigno gepubliceerd. Vanuit de liften en met toeren heb je al heel veel mogelijkheden om poeder te rijden in Livigno, maar je kunt er dus ook heliskiën.

Geen Canada, maar wel betaalbaar

De heilige graal van het heliskiën is natuurlijk niet in Europa te vinden. Daarvoor moet je de oceaan over naar British Columbia en Alaska. Daar hangt echter een aardig prijskaartje aan. Ook in de Alpen is het mogelijk om te heliskiën. Zo zijn er een behoorlijk aantal landingsplekken in Zwitserland en misschien wel de beste heli mogelijkheden van de Alpen vind je in het Italiaanse Valgrisenche. Toch is heliskiën in Livigno interessant, want het is heel laagdrempelig. Je betaalt voor twee drops namelijk maar € 275,00.

Groepen van vier

Heliskiën in Livigno is nu een aantal jaar mogelijk in de Valle delle Mine of de Valle delle Monte. Deze twee valleien maken geen deel uit van een Nationaal Park. Aangezien er plek is voor vier man in de helikopter moet het over het algemeen geen probleem zijn om een redelijk niveau binnen de groep bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk maakt de gids de keuze voor een afdaling zowel op basis van de lawineveiligheid, maar uiteraard ook op het niveau van de groep.

Gevarieerde afdalingen

De afdalingen die je maakt met heliskiën in Livigno varieren van hele mellow poedervelden tot wat steilere couloirs. Daarmee onderscheiden ze zich ook duidelijk met heliskiën in Zwitserland, waar het over het algemeen toch net allemaal net even wat te vlak is. Heb je de juiste groep bij elkaar en tref je de goede condities, dan is het dus zeker mogelijk om een aantal mooie afdalingen te maken.

Wil je dus een keer ervaren hoe is het is om met een heli gedropt te worden, dan moet je dus in Livigno zijn!

Ook zonder heli genoeg poeder in Livigno
Ook zonder heli genoeg poeder in Livigno
Arjen
was born with maps of ski areas in the cradle and has visited almost all of them. His great passion is freeriding.
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!