Lawine eist dodelijk slachtoffer in Nassfeld

Lawine eist dodelijk slachtoffer in Nassfeld

Vrijdagmiddag kwam rond 14 uur in het zogenaamde Trogkofelgebiet van het skigebied Nassfeld een lawine naar beneden. Een 56 jarige man uit de regio werd daarbij meegesleurd. De man werd daarbij 1,5 meter diep door de sneeuw bedolven volgens de lokale Alpinpolizei. Vanwege het slechte weer en met name het slechte zicht kon de reddingshelikopter niet uitvliegen.

De man van 56 was met zijn zoon en naar het schijnt een vriend daarvan onderweg naast de zogenaamde Trogkofel piste. Volgens de lokale politie ging de man voorop waarbij hij een zogenaamde plaatlawine triggerde en mee naar beneden werd gesleurd. Daarop werd er direct een reddingsactie opgestart waarbij lawinehonden, leden van de bergrettung en de Einsatzgruppe Hermagor waren betrokken. De man die anderhalve meter diep lag had geen ademruimte en werd pas na ruim een uur gevonden. De kans op overleving is bij dergelijke condities zo goed als nihil. (bron)

(c)LPD Polizei
©LPD Polizei
c)LPD Polizei
c)LPD Polizei

Het lawinegevaar dat in de ochtend nog op AANZIENLIJK (3 op een schaal van 5) stond is in de loop van de dag opgeschaald naar GROOT, 4 op een schaal van 5. Door de lawinediensten werd al gewaarschuwd voor een rappe stijging vanwege de te verwachten aanzienlijke hoeveelheden verse sneeuw. Met de aanhoudende storm is het de verwachting dat het lawinegevaar de komende 36 uur nog gespannen blijft.

Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden.

meteomorris
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!