Gigantische (gecontroleerde) lawine ten oosten van Revelstoke

Gigantische (gecontroleerde) lawine ten oosten van Revelstoke

Wow! Dit is Moeder Natuur op d’r best. Check de kracht waarmee deze lawine naar beneden komt razen. Dit gebeurt ten oosten van Revelstoke, boven Highway 1, de belangrijkste weg tussen Calgary en Vancouver. BC Transportation & Infrastructure is verantwoordelijk voor de veiligheid op deze weg, waar jaarlijks meerdere lawines naar beneden komen.

Rogers Pass

Er is veel sneeuw gevallen de afgelopen periode in BC en het werd tijd om de belangrijkste ‘avalanche alleys’ boven de Highway 1 even te ‘legen’. De Lanark Avalanche Path kwam naar beneden en tegelijkertijd kwam ook de Twin Path naar beneden (een ander lawinepad). Dus mocht je je afvragen waarom de Rogers Pass af en toe afgesloten is: in de bovenstaande video vind je het antwoord!

Arjen
was born with maps of ski areas in the cradle and has visited almost all of them. His great passion is freeriding.
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!