De eerste winterprik van boven bezien

De eerste winterprik van boven bezien

Afgelopen weekend liet koning winter zich eventjes gelden in de Alpen. Dat zorgde voor veel sneeuw (40 cm+) in de Hohe Tauern in Oostenrijk en voor de koudste augustus nacht sinds 1998.

Met een noordwestelijke stroming werd koude en vochtige lucht tegen de Alpen aangedrukt wat in de nacht van zaterdag op zondag en op zondag zelf voor sneeuw zorgde. Met name in de Oostenrijkse alpenhoofdkam sneeuwde het intens. Dat zag er van boven zo uit.

Toen het op maandag opklaarde was mooi te zien dat de Oostenrijkse Alpenhoofdkam daadwerkelijk wit was. Dat was te zien op de fantastische webcambeelden die we maandag toonden, maar ook vanuit de satelliet. Wie goed naar onderstaande animatie van maandag 27 augustus kijkt ziet de witte toppen in Oostenrijk. Maar wat ook direct opvalt is hoe snel deze sneeuw weer smelt en hoe rap het wit daarmee van de satellietbeelden verdwijnt.

Verwachting komende dagen

Eind deze week (donderdag/vrijdag) zakt er opnieuw wat koelere lucht af naar het zuiden, maar deze keer is de afkoeling duidelijk minder intens. Tussen donderdag en zaterdag valt er wat sneeuw boven de 2700 meter met een nulgradenniveau rond de 3500 meter.

meteomorris
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!