Lawine eist slachtoffer in Obergurgl

Lawine eist slachtoffer in Obergurgl

Eerste kerstdag is een 33 jarige snowboardster uit Duitsland slachtoffer geworden van een lawine in het Oostenrijkse Obergurgl. Het slachtoffer was samen met haar broer buiten de pistes van Obergurgl onderweg. Rond het middaguur werd de snowboardster door een zeer grote lawine van circa 600 meter lang en 400 meter breed gegrepen. De vrouw werd door de sneeuwmassa’s compleet bedolven. Hoewel de de broer en zus beide lawinepiepers droegen en de broer direct de hulpdiensten inschakelde kwam de hulp te laat. Na 35 minuten werd de vrouw uit de sneeuwmassa’s gered. Helaas was ze toen al overleden.

Het ongeluk vond plaats rond de Hohe Mut. Het meest zuidelijke deel van het skigebied van Obergurgl. Bij het afdalen van de Hohe Mut richting het zuidwesten kwam de lawine los (zie onderstaand in het ovaal de plek des onheils). Deze afdaling is een relatief bekende off piste afdaling in het skigebied van Obergurgl.

Volgens een eerste voorzichtige analyse van de lawinedienst kan Altschnee in combinatie met verse sneeuw en een sterke wind de cocktail zijn geweest waardoor het sneeuwdek zwak van opbouw was.
In aanloop naar de kerstdagen is na een periode van regen, sneeuw en veel wind door de lawinediensten gewaarschuwd voor de zogenaamde ‘eerste mooie dag na een periode met storm’. Het lawinegevaar was op maandag nog 4 (groot) en op dinsdag 3 (aanzienlijk) op de plek des onheils.

Onze gedachten gaan uit naar naar familie en vrienden.

meteomorris

Reacties

Toerist
tsc72149Auteur26 december 2018 · 14:05
Let the mountains have it's day or two following a big storm
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!