Live: poeder en oliebollen

Live: poeder en oliebollen
Faceshot na faceshot
Faceshot na faceshot

Wat een sneeuw! Wat een geweldige manier om het nieuwe jaar te beginnen. Samen met de twee Nederlandse expats, Martijn en Taco, liep ik gisteren, 1 januari, omhoog in een van de geweldige lariksbossen van de Pays des Ecrins. We vonden diepe, diepe poeder zonder ook maar een enkel spoor.

Op de toerski's omhoog
Op de toerski’s omhoog
Taco, de held met de oliebollen!
Taco, de held met de oliebollen!

Op zoek naar first tracks

Normaal gesproken is het redelijk eenvoudig om first-tracks te vinden als we onze toerski’s (en splitboard voor Taco) onderbinden. Maar met de gesloten liften in Frankrijk (en het ziet er naar uit dat deze nog wel even gesloten blijven) zijn we niet de enige die zelf omhoog lopen. Dat samen met het hoge lawinegevaar maakt de keuze voor veilige toerskitochten wat ingewikkelder. Gelukkig kennen wij de regio goed en zijn er ontelbaar veel lariksbossen te vinden waar het goed skiën is. Een flink besneeuwde weg waar je zonder een 4x4 amper bovenkomt maakte het vinden van first tracks nog wat makkelijker en zo waren wij gisteren helemaal alleen en vonden perfecte poeder. Sinds zondag is er zo’n 70 cm lichte poeder gevallen, en omdat er geen enkel spoor lag in het bos waar wij omhoog waren gelopen waren de condities zeer goed!

Diepe diepe poeder in de afdaling
Diepe diepe poeder in de afdaling

Oliebollen en faceshots

Er is natuurlijk geen betere manier om een nieuw jaar te beginnen met een afdaling vol faceshots. Nou ja, Taco maakte het nog wat beter door uit zijn tas een zak met versgebakken oliebollen te halen. Dikke sneeuw, oliebollen en een geweldige dag met vrienden in de sneeuw: als een goed begin het halve werk is dat moet 2021 echt een geweldig jaar gaan worden. Laten we hopen dat we snel weer veilig en normaal met zijn allen van de sneeuw kunnen genieten.

Pays des Ecrins, treerun heaven
Pays des Ecrins, treerun heaven
Diepe poeder van boven tot beneden
Diepe poeder van boven tot beneden
Steile en speelse passages tussen de lariksen
Steile en speelse passages tussen de lariksen
Zelfs met leuke pillows
Zelfs met leuke pillows

Ik wens jullie vanaf hier een geweldig nieuwjaar toe. Ik hoop tot heel erg snel in die bodemloze diepe poeder!

Rogier
lives in the French Alps. If there is even a little snow, he can be found outside to catch up with us afterwards.

Reacties

Gevorderd
EmileHendrixAuteur2 januari 2021 · 16:03

Heerlijk! Alles wordt beter met lariks (en oliebollen) :p

Een kleine fantasie kan groter zijn dan de wereld.
Expert
ieismAuteur2 januari 2021 · 19:54

Alles wordt beter met fluffy pow, zelfs oliebollen.

Good mountain sense is knowing how to avoid situations that require expert mountain sense.
Gevorderd
vascoAuteur4 januari 2021 · 08:07

Dat ziet er uit als een goede start van 2021.

Gevorderd
3zelAuteur4 januari 2021 · 08:37

Lekker! Letterlijk en figuurlijk ;)

knowledge is powder
Gevorderd
ruudlenaerts3731Auteur4 januari 2021 · 13:23

Nice, enjoy

Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!