Film: Silk Ride, a Journey to Kyrgyzstan

Film: Silk Ride, a Journey to Kyrgyzstan

Wat doen een Turks-Amerikaanse moslimskiër en een Irak-oorlogsveteraan samen in Kirgizië? De vraag wordt beantwoord als dit paar samenwerkt om te helpen bij het organiseren en produceren van de allereerste freeride competitie ooit in Centraal-Azië: The Silk Road Freeride.

De diepere waarheid van skiën

Stacy Bare werkt hard om de kracht van de outdoors te laten zien. Ahmet Dadali heeft een lange carrière als professionele skiër achter de rug en streeft ernaar het goede dat het in zijn leven heeft gebracht te delen. Samen werken ze om contact te maken met de lokale gemeenschap via een gedeelde liefde voor sport en avontuur. Terwijl ze de Kirgizische cultuur in zich opnemen, begint het skiën zijn diepere waarheid te onthullen. De film culmineert in de emotie van de deelnemers als ze over de finish komen en deze nieuwe ervaring vieren. Ze hebben de bergachtige schoonheid van hun land met de buitenwereld gedeeld op een manier die nog nooit eerder is gedaan.

Eenheid

Deze reis neemt je mee terug naar de spanning van je eerste wedstrijd. We ontmoeten een geïnspireerde groep skiërs die de stoke aanwakkeren (of nieuw leven inblazen) om nieuwe mensen en culturen te ervaren. Bovenal herinnert deze korte documentaire ons aan de eenheid die we als skiërs en als mens delen.

Arjen
was born with maps of ski areas in the cradle and has visited almost all of them. His great passion is freeriding.
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!