Jimmy Petterson - The last of the great skibums

Jimmy Petterson - The last of the great skibums

In de afgelopen jaren heb ik een aantal keer aan de telefoon gehangen met Jimmy Petterson. Enthousiast vertellend over een van z’n nieuwe avonturen. Er zijn weinig mensen die meer het ‘skileven’ leven als Jimmy. Hij heeft geskied op alle zeven continenten en in meer dan 70 landen in 500+ skigebieden. Daar heeft hij twee geweldige boeken over gemaakt ‘Skiing Around The World’. Anyway, Jimmy leeft z’n leven als skibum. Al meer dan 50 jaar.

De ultieme ski-bum

Dat ging niet zonder slag of stoot, want hoewel z’n vader hem liever leraar had zien worden, werd Jimmy skileraar, gids buiten de piste, reisgids, zanger-entertainer op de piste, bareigenaar, hotelhouder, reisorganisator en uiteindelijk dus schrijver en fotograaf. Vorig seizoen ontmoette hij vier mannen uit Zweden die dezelfde passie voor skiën delen als Jimmy. Dit is een verhaal over een vriendschap van generatie op generatie en een eerbetoon aan de Scandinavische skicultuur.

Arjen
was born with maps of ski areas in the cradle and has visited almost all of them. His great passion is freeriding.
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!