Wat houdt het NK Freeride precies in?

Wat houdt het NK Freeride precies in?

Dit jaar organiseert Poederbaas samen met de NSKIV van elf tot en met achttien maart het NK Freeride in het Oostenrijkse Kappl. Een sportief event waar de freeride top van Nederland zal gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Freeride Skiën/Snowboarden! Het belooft net als afgelopen jaren een spektakel te worden waar iedereen aan deel kan nemen.

Kappl, freeridespot in het Paznauntal

Dit jaar is het NK Freeride in Kappl, in het Paznauntal in Oostenrijk. Kappl ligt misschien qua bekendheid in de schaduw van Ischgl, maar freeriders weten dat hier een geweldig off-piste potentieel ligt. Zo wordt hier niet alleen het NK-Freeride georganiseerd, ook worden hier de juniorwedstrijden van de Freeride World Tour gereden.

Wat houdt het NK Freeride precies in?

Freeride skiën/snowboarden in competitieverband gebeurt buiten de pistes en is een jurysport. Dat houdt in dat elke afdaling beoordeeld wordt door een vakjury op basis van een aantal criteria.
Elke deelnemer wordt gejureerd op basis van een puntenscore. Elke rider wordt op de volgende criteria beoordeeld:

  • Lijnkeuze: Welke lijn rijdt iemand?
  • Controle: is de atleet ten allen tijde in control?
  • Vloeiendheid: Stopt de atleet tussendoor of skiet die in een keer door?
  • Air & Style: Wordt er gesprongen (en veilig geland! Hoge sprongen zijn zeker niet verplicht en worden alleen goed beoordeeld als de deelnemer ook echt in staat is om deze op een veilige manier te landen. )
  • Techniek: Beschikt de atleet over de juiste techniek?

Wil je graag meedoen aan het NK-freeride, reserveer je ticket hier.

Kan iedereen meedoen aan het NK Freeride?

Jazeker, bijna iedereen! Goede skiërs en snowboarders zijn van harte welkom op dit Poederbaas Freeride Festival. Kom jij een rode of zwarte piste vloeiend naar beneden zonder daarbij elke keer te moeten stoppen? Dan kan je zeker deelnemen aan het NK Freeride. Gedurende de week word je door middel van clinics, presentaties en meetings begeleid richting jouw eerste Freeride wedstrijd. Meedoen is daarbij belangrijker dan winnen! Schrijf je hier in!

Kan ik ook komen zonder mee te doen aan de wedstrijd?

Ook voor mensen die graag willen komen maar niet willen deelnemen is er voldoende te doen. Dit jaar organiseren we samen met Outdoor XL de grootste ski- & snowboarsdtest van de Benelux. Tien verschillende ski- en snowboardmerken zullen gedurende deze week aanwezig zijn met hun nieuwste freeride ski’s en snowboards. Al dit materiaal kun je gedurende de gehele week uitproberen. Daarnaast zullen er diverse snowsafety clinics zijn van o.a. Arva evenals toerskiclinics.

Het testen van ski- en snowboard materiaal kan gedurende deze gehele week. De volgende ski- & snowboard-merken zullen aanwezig zijn op dit Freeride Festival; Rossignol, Elan, K2, Atomic, Salomon, Fischer, Black Crows, Jones en Armada. Tevens zullen er diverse clinics zijn van Snowsafety merken als Arva en ABS.

Het NK freeride festival ticket (meedoen zonder de wedstrijd)

Zie je de wedstrijd toch niet helemaal zitten? Dan kun je met het festival ticket alsnog de hele week uitgebreid meemaken. Zo kun je al het materiaal testen, alle clinics volgen en alle wedstrijden bekijken.
Koop hier jouw Festival Ticket!

Rogier
lives in the French Alps. If there is even a little snow, he can be found outside to catch up with us afterwards.
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!