Dit zijn de winnaars van het NK Vertical Skimo 2023!

Dit zijn de winnaars van het NK Vertical Skimo 2023!

De derde editie van het NK Vertical Skimo is een feit! Drie jaar geleden werd het NK Vertical Skimo voor het eerst toegevoegd aan het NK Freeride en Freeride Festival. Het concept: 3,5km op ski’s of een splitboard toeren en maar liefst 600 hoogtemeters overbruggen. Er stonden dit jaar zowaar meer dan 40 mensen aan start - een recordaantal en ook iedereen is gefinisht!

Spannende race

Het was een warme dag, dus de deelnemers werden erg op de proef gesteld. In de categorie ‘Ski Man’ was het heel spannend, Jens van Vliet kwam als allereerste over de eindstreep in iets 34 minuten en 10 seconden. Met een kleine 2 minuten verschil kwam Allard Sym Springer, die vorig jaar de titel pakte, er achter aan. De derde plek was voor Alke Staal, die twee edities geleden de titel pakte. Hij kwam in 40 minuten en 23 seconden aan. Een flinke strijd in deze categorie zoals je je kunt voorstellen.

 1. Jens van Vliet
 2. Allard Sym Sprenger
 3. Alke Staal

Splitboard man

In de categorie ‘Splitboard Man’ werd er ook flink doorgestampt. De eerste plaats was voor Arjan van der Hoorn, in maar liefst 44 minuten en 12 seconden. Winnaar van de eerste editie in 2020 - Niels Otten - stond op de tweede plaats en stond in 47 minuten en 13 seconden aan de finish. Hij werd opgevolgd door Jasper Reijenga, hij eindigde in maar liefst 47 minuten en 36 seconden.

 1. Arjan van den Hoorn
 2. Niels Otten
 3. Jan Jasper Reijenga

Bij de dames

In de categorie ‘Ski Vrouw’ stond Anneloes Goetze, die er 39 minuten en 44 seconden over deed. Op de tweede plaats Sanne Bego, met 48 minuten en 2 seconden. Op de derde plek staat Susan Beks, die vorig jaar al een titel pakte op het NK Freeride en nu ook podium staat op het NK Vertical Skimo, met 53 minuten en 43 seconden.

 1. Anneloes Goetze
 2. Sanne Bego
 3. Susan Beks

Splitboard vrouw

Bij de categorie ‘Splitboard Vrouw’ hebben we alweer een terugkerende winnares! Martine van der Hoorn - snowboard gids en ook jurylid van het NK Freeride - heeft er alles aan gedaan om haar troon te verdedigen, en dit is gelukt! Ze werd gevolgd door Frenneke Blokker, die in 59 minuten en 23 seconden naar boven stampte.

 1. Martine van der hoorn
 2. Frenneke Blokker

We zijn heel benieuwd hoe deze toppers het gaan doen tijdens het NK Freeride!

Rogier
lives in the French Alps. If there is even a little snow, he can be found outside to catch up with us afterwards.
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!