Safety Update #16: tijdelijk zomer!

Safety Update #16: tijdelijk zomer!

Een zomerse editie van de Safety Update. De temperaturen in de Alpen vliegen volstrekt uit de bocht deze dagen. De nulgraden grens ligt soms boven de 4000 m! Niet zo raar dus dat NatteSneeuw- en Bodemlawines de hoofdtoon voeren. Toch zijn er in een aantal regio’s ook nog WindSneeuwproblemen (Triebschnee). Bijvoorbeeld aan de zuidkant van de Alpen waar het vorige week natuurlijk nog enorm gesneeuwd heeft en daarom was er een groot deel van de week nog door de wind verplaatsbare sneeuw voorhanden. Maar ook in Zwitserland en Frankrijk komen we dit tegen. Bijzonder is een deel van Wallis en de inneralpiene gebieden van Graubünden, waar een OudSneeuwprobleem heerst. Een zeldzaamheid deze winter. Mogelijk heeft dit OudSneeuwprobleem een rol gespeeld bij de, helaas dodelijke, lawine die deze week in Zermatt plaatsvond.

Opa

Reacties

Gevorderd
DutchessAuteur8 april 2024 · 12:56

De winter wordt nooit meer wat het was…

We dont stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!