Pas op bij de start van de Meivakantie!

Pas op bij de start van de Meivakantie!

Er is de afgelopen week in sommige regio’s toch heel veel sneeuw gevallen. Zoals in Stubai bijvoorbeeld. Bovendien is het enorm koud geweest in de Alpen. Maar de eerste zaterdag van de Meivakantie, op Koningsdag, gaat dat veranderen! Het wordt namelijk weer warm. Bovendien gaat het in veel regio’s, waaronder Val Thorens, heel erg hard waaien. De warmte zet de al bestaande (Windsneeuw/Triebschnee)plakken op scherp en de wind zal bovendien overal waar nog losse sneeuw ligt, nieuwe plakken vormen. Even oppassen dus!
Geniet van de vakantie, misschien zien we je in Val Thorens en:
Be safe!

Opa

Reacties

Gevorderd
ThijsBAuteur3 mei 2024 · 10:05

Warmte was inderdaad een ding rond de Glattengrat bij Luzern. Maar heerlijke stukjes poeder kunnen boarden, zeker als de harde korst wat opgewarmd was. En zelfs ‘Kurt’ van ‘der Sessellift’ (FFF '20214) in het echt mogen ontmoeten :D

Expert
ieismAuteur3 mei 2024 · 10:54

In je tshirt en korte broek naar boven lopen warm? In Noorwegen wel vandaag…

Good mountain sense is knowing how to avoid situations that require expert mountain sense.
Expert
ieismAuteur3 mei 2024 · 17:50
Good mountain sense is knowing how to avoid situations that require expert mountain sense.
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!