Het sneeuwt in de Alpen!

Het sneeuwt in de Alpen!

De komende 36 uur sneeuwt het in grote delen van de Alpen. Een actief koufront trekt vanuit het noordwesten de Alpen in. Een stormdepressie met de naam Inge trekt via Scandinavië richting Rusland. Tussen een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan en een stormdepressie is een noordwestelijke stroming op gang gekomen die de komende 36 uur voor sneeuw zorgt en voor kleur zorgt op onze sneeuwkaarten. Daarna keert de rust weer terug.

TIP: check voor meer details onze gedetailleerde sneeuwkaarten

Verse sneeuw voor de Alpen
Verse sneeuw voor de Alpen

Het front is in de nacht naar maandag de Alpen ingetrokken en de eerste webcams laten al sneeuw zien. Maar omdat de sneeuwval pas pril is zullen we de komende uren nog meer webcams wit zien worden. Wij zullen de komende uren hieronder updates posten, maar mocht jij zelf mooie beelden hebben dan zien we ze graag. Heel graag zelfs!

Engelberg
Engelberg
St. Moritz
St. Moritz

Eerste lawinebericht van deze winter

De sneeuwval van vandaag is voldoende aanleiding voor het eerste lawinebericht voor Zwitserland deze winter met daarin melding van de sneeuwval.

Between Sunday evening and Tuesday morning, the following amounts of fresh snow are anticipated above approximately 2500 m:

  • north of an imaginary Rhine-Rhone line, northern Grisons: 20 to 40 cm, from the eastern Bernese Oberland into the Glarner Alps as much as 50 cm;
  • Lower Valais and central Grisons: 10 to 20 cm;
  • remaining regions of Switzerland: less or no snow at all.
    At 2000 m, approximately half the above-cited amounts of snowfall can be expected.

Het complete lawinebericht lees je hier.

Vanaf woensdag weer rustiger

Tot woensdag blijft de noordelijke stroming voor de aanvoer van instabiele lucht zorgen. Daarna neemt hogedruk het weer over en wordt het droog en zonnig in de Alpen. Gevolg is dat de sneeuw dan weer rap gaat smelten. Er is een kleine kans dat aankomend weekend opnieuw een depressie een poging gaat doen de Alpen te bereiken.

De sneeuw van vandaag en morgen is goed nieuws voor de gletsjers. Na een hete zomer worden ze weer wat witter. Een deel van hen is al open of opent de komende weken hun liften. Onderstaand de verwachte openingsdata voor de skigebieden in de Alpen voor deze herfst. Daarnaast zullen op veel gletsjers nog niet alle liften direct geopend zijn.

Openingsdata zijn gebaseerd op de ervaringen uit het verleden. De actuele weersomstandigheden bepalen uiteindelijk of een gebied opent of dicht blijft. Check voor je vertrek even het weer en informeer bij het gebied zelf of ze open zijn en welke liften er naar verwachting draaien.

Zwitserland

Oostenrijk

Italië

Frankrijk

Voordat we echt los mogen zien we jullie natuurlijk allemaal op het Freeride Film Festival in Tuschinski op 2 november! Tickets zijn nog te koop!

meteomorris
Reageren
Mis helemaal niets meer!

Ontvang het laatste nieuws, PowderAlerts en meer!