Snowboardschoenen voor brede voeten


 • thie
  Tourist
  thie op 1 February 2010 · 16:55
  Voor het eerst gepost in topic: Start van een zoektocht: 1x FATSOENLIJKE snowboard freerideboot aub!

  Hallo,

  Ik heb hele brede voeten. Weet iemand of er op dit moment een merk is dat:
  - een model levert met een extra (extra) brede leest (dwz: breed en niet zozeer een hoge wreef)
  - snowboardschoenen op maat maakt

  Ik heb, sinds de 'early days' van het boarden, genoten van de onderstaande schoenen.
  Maar sindsdien geen vervanger gevonden. En ze zijn echt wel 'een beetje af' ... .  Om even idee te krijgen hoe breed, breed is:

  Mijn voeten zijn nog breder dan de harde schaal van een skischoen. (Heb skischoenen op maat laten maken. Die skischoenen zitten nu wel als gegoten. Met als gevolg: ik ski de laatste jaren weer (ook niets mis mee overigens).

  Op een dapper/wanhopig moment heb ik in 2000 oid serieus Burton Ions overwogen, maar zonder vast te strikken/trekken, met zooltjes, etc waren die na half uur in de winkel, al niet te harden."


  Erwin reageerde al:
  @thie: Misschien moet je even een nieuw topic openen voor deze vraag, lijkt me handig aangezien je vraag nogal verschilt van de eerste.

  Voor brede voeten is er de Synapse wide van Salomon: http://www.salomonsnowboard.com/en-eu/products/mens/boots/synapse/syna...
  Verder gewoon VEEL aantrekken en kijken wat het beste zit.

  Laatste optie is een paar van dit soort dingen aanschaffen: http://www.alpinecarving.com/binding_model.html. Dan gewoon met je skischoenen boarden. Knipoog
 • Fluffy
  Tourist
  Fluffy op 1 February 2010 · 17:45
  Hey thie,
  een beetje hetzelfde probleem hier, hoewel niet zo extreem.  Breedste punt van mijn voet is ongeveer 108 mm als ik me niet vergis, in ieder geval ook breder dan een standaard skischoen.  Na wat aanpassen aan mijn schoenen heb ik deze vrij comfortabel (na drie keer verbreden in kaltenbach noch kreperen, omdat ze er toch maar stonden even met de verfbrander erop met mijn voet erin in drie paar kousen en stevig aangespannen: even doorbijten en dan afkoelen maar voor mij zitten ze nu goed...). 
  Snowboardboots zelfde probleem, had eerst salomons maar na 5 minuten veel pijn, dan heb ik burton Hails gekocht, met superfeet zooltjes en dat lijkt me beter te gaan.  Nog niet perfect maar toch het proberen eens waard denk ik.
 • Dennnnis
  Beginner
  Dennnnis op 1 February 2010 · 19:27
  Heb ook brede voeten maar niet zo extreem.
  32's waren voor mij perfect. Burton was al wat smaller.
  Maar er zijn zoveel modellen...
  sneeuw, pffff
 • patrick
  Beginner
  patrick op 2 February 2010 · 10:46
  hey,heb zelf ook last van brede voeten.Had tot voor kort flow botten van een jaar of 7 oud,ze waren nog zonder binnebotten wat ik destijds beter vond maar nu vind je niet veel(goeie ) botten zonder binne  botten...Maar goed,heb me juist burton ion aangeschaft en moet zeggen dat ik nog geen last van mijn voeten heb gehad.Heb ze overlaast  ook warm laten maken om mijn voet afdruk in de bot te krijgen en het werk goed,dus misschien voor jou ook?
  Maar heb ook is gemerkt dat ik zere voete had maar niet door mijn botten maar door de bindingen,misschien moet je dat ook even checken.Daar was een een stuck van de binding die hard tegen de zijkant van mij voet duwde(juist waar mijn voet op zen breeds staat) en daardoor heel veel pijn aan de voet,heb nadien ander bindingen gekocht en was t probleem opgelost.
  Hoopelijk helpt t jou een beetje.Succes
 • poling
  Beginner
  poling op 2 February 2010 · 15:40
  wilde nog zeggen, ik heb nog een paar brtn ions modelltje 2002 ofoz. Toenertijd waren de brtns wat breder dan momenteel begreep ik. Maarre dat gaat je dus niet helpen...
  Ik ben destijds juist gaan zoeken naar smallere schoenen, ben bij salomon uitgekomen.

  succes iig!
 • Frenktastic
  Advanced
  Frenktastic op 2 February 2010 · 15:51
  check ff 32 board boots, zijn voor mij altijd te breed maar weet niet hoe extreem jij ze moet hebben :-\
  ze zijn ook extreem licht maar weet niet of ze echte freeride boots hebben

  www.thirtytwo.com

  If the conditions are crap, it's called training!
 • poling
  Beginner
  poling op 2 February 2010 · 15:53
  tja, das ook nog een discussie waard natuurlijk. wat zijn freeride boots...? zelfde geldt voor bindingen.
 • Dennnnis
  Beginner
  Dennnnis op 3 February 2010 · 19:54

  hey,heb zelf ook last van brede voeten.Had tot voor kort flow botten van een jaar of 7 oud,ze waren nog zonder binnebotten wat ik destijds beter vond maar nu vind je niet veel(goeie ) botten zonder binne  botten...

  Deze heb ik een twee jaar terug uitgezwaaid. Waren echt gigantisch van binnen en hadden een spermacel op de zool! haha  :-X
  sneeuw, pffff
 • patrick
  Beginner
  patrick op 4 February 2010 · 13:13
  inderdaad!!!een spermake aan de onderkant van de bot!!!mijn spermatje is gesmolten,had mijn botten te dicht en te lang aan de verwarming gelaten.Daarom heb ik de burton ion's moeten kopen.Spijtig dat flow ermee gestopt is sinds een jaar of 4 denk ik....Ma moet wel zeggen dat de ions heel goed zijn,licht ,stevig....kan er niets slecht over zeggen.
 • thie
  Tourist
  thie op 4 February 2010 · 13:28
  Hallo allen,

  Allereerst alvast heel hartelijk dank voor jullie reacties. Kan niet ontkennen dat het goed voelt met 'lotgenoten' even te sparren.

  Ik heb vervolgens ook maar eens even gemeten hoe breed, breed is: 11,5cm (meten is weten).
  Wat ik me altijd afvraag is: Waarom werden die eerste Burtons met deze brede leest gemaakt (en nu niet meer)?

  Volgens mij zit de ultieme tip er nog niet tussen. Maar de Salomons http://www.salomonsnowboard.com/en-eu/products/mens/boots/synapse/syna... en 32 http://thirtytwo.com/ , ga ik binnenkort vast passen. Ik laat jullie weten hoe ze zitten.

  Type bindingen, type schoenen en type zool, zijn wat mij betreft latere zorg. Allereerst zoek ik snowboard schoenen die überhaupt passen! (Hoe kun je anders snowboarden?)

  Cheers (en wat was het lekker in die 40-50cm vers afgelopen zaterdag :-S )

  ps en off-topic: Weten jullie hoe het komt dat als ik op onderstaande linkje van bericht van Morris klik http://www.wepowder.com/regio/5, mijn browser (Firefox) een zoekresultaten scherm toont?
 • poedersletje
  Tourist
  poedersletje op 5 February 2010 · 13:12
  Thie: ik weet niet of je voeten anast heel erg breed ook erg groot zijn, maar http://ridesnowboards.com/boots/bigfoot boot is speciaal voor grote voeten gemaakt, dus het zou wel eens kunnen dat ie ook erg breed valt. Stuur even een PM, dan krijg je het nummer van de importeur, want ik vermoed niet dat er een winkel is die dit standaard op de plank heeft staan...
  "Some people will tell you that slow is good, but I'm here to tell you that fast is better.
 • thie
  Tourist
  thie op 5 February 2010 · 22:38
  He poedersletje ;D

  Thanks voor je suggestie! Ik zou haast zeggen: Helaas, verder alles normaal.

  - Mijn schoenmaat is maat 10 a 11 USA.
  - Ook de wreef is niet hoog.
  - Breed dus: 11,5 cm
 • patrick
  Beginner
  patrick op 6 February 2010 · 16:48
  heb juist mijn voet gemeten en het is 11,3 breed en heb geen probleem met de ion's.......
 • thie
  Tourist
  thie op 7 February 2010 · 14:44
  Patrick thanks voor het nemen van de moeite om je eigen voeten op te meten!

  Zou het ook te maken kunnen hebben met de leest van iemands voet? M.a.w. in hoeverre komt het breedste punt van iemands voet overeen met het breedste punt van de leest van de schoen?

  - Wat is je schoenmaat?

  - Ondanks de 2mm, de ions staan (weer) op mijn 'paslijst'! 😃

  Bindingen
  Het maakt in mijn geval niet uit of ik bindingen aantrek of niet. Bij het passen in de winkel, 'knal' ik er op zijn best pas na een half uur lopen, uit. (Dat was het geval bij de Ions in 2000.). Meestal merk ik meteen bij het aantrekken dat ze niet passen.

  Over passen gesproken:
  Gisteren naar de skihut in Scheef gegaan. De Salomons en de 32's hebben ze gehad, maar zijn allemaal verkocht. (brede modellen 'lopen' goed.) Dus ik lijk pas weer in oktober 2010 verdere 'stappen' te kunnen gaan zetten op dit vlak.  😞 Als het zover is, meld ik me hier weer.
  update: Gisteravond 18-2-2010 de 32 team-pro gepast maat 11. Die waren voor mij circa halve cm te smal, iets te klein in de lengte. Daarbij zoek ik een iets stevigere schoen. Alle hoop nu op de Salomons in September 2010.

  En bestellen?
  Bestellen kan, MAAR, als de schoen niet past mag de retailer de schoen niet teruggeven aan de importeur ....!!! ??? Dus de shop bestelt niets speciaals omdat ze niet zeker weet dat ze het verkoopt. Op zich goed als je dit bekijkt vanuit de optiek van het 'consuminderen'. 😉

  ps: De bigfoots hebben fantastische maten: beginnen bij 16US en lopen tot 28 US. Maar niet geschikt voor mij dus. • patrick
  Beginner
  patrick op 7 February 2010 · 15:21
  mijn schoenmaat is 11.5(of 45)

  het is wel zo dat mijn voet niet op t zelfste plaats breed is als bij jou, en dus kan t zijn dat de breede kant van jou voet niet op dezelfste plaats komt in de bot als bij mij...past ze in de winkel en wandeld daar een tijdje rond,meer kan ik niet zeggen,maar voor mij zijn de ion's ok...
 • kikkerindekou
  Tourist
  kikkerindekou op 24 February 2010 · 08:59
  Wellicht ten overvloede. Ik heb gisteren adres van Sole in Chamonix op dit forum gezet. Ik heb geen ervaring met SB schoenen, maar wel heel veel vertrouwen in de jongens van Sole. Zowel mijn vrouw als ik hebben moeilijke voeten. En we zijn er beide goed vandaan gekomen met ski, tour en telemarkschoenen. Als je ze belt kun je het beste even vragen naar Steve (is engelsman, dus geen moeilijk gedoe met Frans) Als je zegt dat je Nederlander bent en Maurice je doorgestuurd heeft komt het hopelijk wel goed.

  succes.
  tijd om te gaan
 • thie
  Tourist
  thie op 24 February 2010 · 09:09
  He Maurice,

  Thanks voor je tip! Ik zal hen zeker contacten.
  Dit is het adres (Steven Rooke)?
  http://www.radicalsportsmanagement.com/contactus.asp...

  Vriendelijke groet
 • kikkerindekou
  Tourist
  kikkerindekou op 24 February 2010 · 09:21
  yep.
  tijd om te gaan
 • Mie
  Tourist
  Mie op 22 October 2010 · 11:39
  Ondanks dat het al een wat ouder toppic is vroeg ik me af of er mensen zijn die brede schoenen gevonden hebben. De winter staat weer voor de deur en ik heb alweer enorm veel zin in snowboarden alleen kijk ik nogal op tegen de afgeknepen voeten na een dagje snowboarden.

  Heb mijn voeten gemeten en ze komen op ruim 11 cm uit. Ze zijn niet heel groot (maat 42) en het lijkt alsof de wat kleinere schoenen vaak ook wat smaller zijn.

  Het vervelende bij mij is dat ik in de winkel de schoenen wel kan passen en ze daar best lekker zitten alleen dat de pijn pas komt als ik 10 min op een snowboard sta. Wanneer er druk op komt lijkt het net alsof al het bloed uit mijn kleine en een-na kleinste teentje gedrukt wordt en na een dagje boarden duurt het echt soms een uur voordat die pijn pas wegtrekt.

  Is er misschien iets in de nieuwe collectie 2010 wat de moeite waard is? Zijn er eigenlijk geen bedrijven in NL die schoenen op maat maken?
 • Teleaddict
  Advanced
  Teleaddict op 22 October 2010 · 12:59
  voor wat ik weet van voeten (ben geen podoloog, enkel uit intresse):
  als je voetholte niet goed ondersteunt wordt heeft je voet de neiging om (nog) breder te worden / uit te zakken. Zeker als er naast je gewicht nog andere grote krachten bij komen, zoals bij skien en boarden. Dit heeft invloed op de breedte als je t meet en als je schoenen past. Naast brede schoenen zou ik dus ook kijken naar goed aangemeten zooltjes.

  helaas verkoopt http://bootfitter.nl geen schoenen maar is wel gespecialiseert in zooltjes en "podologisch denken"
  http://verticaldissidents.net
 • xos
  Tourist
  xos op 22 October 2010 · 13:10

  Ondanks dat het al een wat ouder toppic is vroeg ik me af of er mensen zijn die brede schoenen gevonden hebben. De winter staat weer voor de deur en ik heb alweer enorm veel zin in snowboarden alleen kijk ik nogal op tegen de afgeknepen voeten na een dagje snowboarden.

  Heb mijn voeten gemeten en ze komen op ruim 11 cm uit. Ze zijn niet heel groot (maat 42) en het lijkt alsof de wat kleinere schoenen vaak ook wat smaller zijn.

  Het vervelende bij mij is dat ik in de winkel de schoenen wel kan passen en ze daar best lekker zitten alleen dat de pijn pas komt als ik 10 min op een snowboard sta. Wanneer er druk op komt lijkt het net alsof al het bloed uit mijn kleine en een-na kleinste teentje gedrukt wordt en na een dagje boarden duurt het echt soms een uur voordat die pijn pas wegtrekt.

  Is er misschien iets in de nieuwe collectie 2010 wat de moeite waard is? Zijn er eigenlijk geen bedrijven in NL die schoenen op maat maken?

  Mijn voeten zijn op het breedste punt net geen 12 cm maar wel wat groter waardoor ze in verhouding tot jou relatief minder breed zijn. Vorig jaar heb ik nitro schoenen een maatje te groot gekocht die wel aardig zitten. Helemaal ideaal zijn ze niet maar tov Salomon vond ik ze al een stuk beter zitten. Salomon heeft ook een wide model schoen (synapse) maar die paste totaal niet kwa model. In eerste instantie ben ik voor die schoenen gaan kijken. Toen die niet lekker zat kwam de verkoper direct aan met deze nitro team tls omdat deze bij veel mensen wel lekker zaten. 1 nadeel, ze zijn niet zo stijf als ik zou willen. Maar liever een ietswat slappe schoen waar ik pijnloos uitstap dan een stijve schoen met pijn want dat verziekt je trip pas echt.
 • DerRonnie
  Tourist
  DerRonnie op 25 October 2010 · 20:37
  Ik heb ook brede voeten. Bij maat 44 is de breedste stuk ook ruim 11 cm. Mijn oude zijn Salomon Synapse maar dan wel 10 jaar oud ofzo.
  Vandaag is mijn zoektocht begonnen. Ik zoek een stijve freeride schoen. Mijn voorkeur gaat uit naar Salomon Malamutes of Burton driver X. Helaas hadden ze deze alle twee niet in de shop.
  De 1e die ik aan kreeg was de Burton Imperial. Hele mooie schoen maar na 10 minuten al brandende voeten; een teken dat ie te smal is.
  De 2e was een Nitro teamTLS. Die zat verrassend goed ook nog na lange tijd. Sterker ik had zelfs het idee dat ie niet mooi strak om mijn voet zat. Ook mijn heel bleef mooi op zijn plek in vergelijk met de Burton. De verkoper was ook wel erg pro nitro. Ze hadden aardig veel modellen van nitro. Maar dat terzijde. Hij zat wel lekker maar ook niet de stijfheid die ik zocht.
  De laatste was een Flow Rival Boa. Ook een brede schoen die ik een halve maat kleiner kon hebben. Handig dat boa systeem maar dan moet mijn inziens uit 2 delen bestaan.
  Ooh ja, ik had nog een Salomon Synapse aan. Wel breed maar voelde erg slapjes aan. Ik moet zeggen dat het vetersysteem van Salomon in vergelijk met die van Burton minder handig is.
  Ze zijn er dus wel. Ik ga toch ook nog mijn gewenste schoenen passen maar als die idd niet lekker zitten, neem ook een andere.

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro